Fractievoorzitster Amarins Komduur-Daems.
Fractievoorzitster Amarins Komduur-Daems.

PvdA distantieert zich van idee Janjua

Actueel 76 keer gelezen

Pijnacker - De lokale tak van de PvdA in Pijnacker-Nootdorp distantieert zich volledig van het initiatief van Nauman Janjua. Janjua was van plan om holocaust ontkenner David Irving uit te nodigen voor een lezing in de hoofdstad. Het leverde hem een storm aan kritiek op.

Nauman Janjua stond in 2010 op nummer vijf van de kieslijst voor de PvdA in Pijnacker-Nootdorp en Fractievoorzitster Amarins Komduur-Daems is dan ook helemaal niet gelukkig met de actie van Nauman Janjua. “Ik wil benadrukken dat Nauman Janjua op persoonlijke titel heeft gehandeld en niet namens de PvdA Pijnacker-Nootdorp. Hij heeft hierover, zover bekend, geen overleg gevoerd met de lokale PvdA en zijn motieven zijn ons onbekend.”

“Als hij dat wel had gedaan, hadden wij het hem afgeraden om David Irving uit te nodigen”, vervolgt Amarins.

Nauman Janjua bekleedt momenteel overigens geen enkele officiële functie meer binnen de afdeling, zo blijkt uit vragen aan de fractie. “Het is wat ons betreft dan ook vooral een individuele kwestie. Overigens, dit zegt niet dat de lokale PvdA er geen mening over heeft: wij vinden het onverstandig om op deze wijze een debat te proberen aan te gaan en hadden afgeraden deze spreker uit te nodigen.”

Jeugdige overmoed

De PvdA distantieert zich volledig van het gedachtegoed van David Irving. “Wij begrijpen de gevoeligheid van het onderwerp, wij zijn het eens met de woorden van burgemeester van der Laan (PvdA) van Amsterdam aangaande deze kwestie. Nogmaals: wij hebben Nauman Janua hier niet over gesproken, maar wij vrezen dat dit een geval van jeugdige overmoed is. Hij zal zich mogelijk niet gerealiseerd hebben dat zijn uitingen hier lokaal aan zijn kandidatuur voor de PvdA gekoppeld zouden worden, omdat hij hier niet meer woont en niet meer actief in onze afdeling is. Mocht hij weer eens verschijnen op een lokale ledenbijeenkomst, dan zullen wij hem aanspreken op zijn uitspraken”, besluit Amarins.

PvdA-er zorgt voor commotie in Amsterdam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant