Afbeelding

Skippy zet bouwplannen Klapwijkveld door

Actueel 51 keer gelezen

VIDEOUPDATE Pijnacker - Gisteravond is er door Skippy een informatiebijeenkomst gegeven over de komst van een kinderopvang in Klapwijk. De gemeente en buurtbewoners waren uitgenodigd om naar de plannen te luisteren van Skippy.

Het inmiddels welbekende ‘Klapwijkveldje’ heeft een maatschappelijke bestemming. De plannen voor de bouw van een kinderopvang op het veldje zijn door de gemeente goedgekeurd. Buurtbewoners kijken de plannen met lede ogen aan. Maandagavond zijn de betrokken partijen zelfs bijeen geweest op het gemeentekantoor. “Het overleg verliep in goede orde en de sfeer was naar omstandigheden goed. Alle aanwezigen kregen ruimschoots de kans om vragen te stellen en te beantwoorden”, valt op de website te lezen van het actiecomité. Uiteindelijk gingen ze toch teleurgesteld naar huis. De gemeente en Skippy houden voet bij stuk.

Veiligheid struikelpunt

De informatiebijeenkomst van gister werd volgens de directeur van Skippy, Kees Hermsen, bezocht door zo’n dertig buurtbewoners. “Wij hebben tijdens de bijeenkomst de plannen besproken over het te bouwen kinderdagverblijf. We hebben het ontwerp laten zien en de aandachtspunten duidelijk naar voren gebracht. De aandachtspunten zijn de verkeersstromen, de veiligheid en parkeerplaatsen”, vertelt Hermsen aan de telefoon.

Naar de kritische noten vanuit de buurtbewoners wordt volgens de directeur van Skippy zeker geluisterd, vooral als het aankomt op veiligheid: “Wij begrijpen de onvrede. Buurtbewoners zijn vooral bang dat de kinderopvang tot gevaarlijke verkeerssituaties leidt. Wij gaan de communicatie naar ouders goed aanpakken en zijn bereid te vechten voor een veilige omgeving.”

Hoge potentie kinderopvang

Hermsen stipt aan dat hij ondernemer is en er nu eenmaal vraag is naar meer kinderopvang. “We hebben twee en een halfjaar geleden een marktonderzoek gedaan, die was voor ons erg positief. Er is een hoge potentie voor kinderopvang in Pijnacker-Nootdorp. Wij gaan ons ook vooral toespitsen op de ‘markt’ in de wijk zelf.” 1 juli zijn de bouwplannen klaar, dan volgt er nog een wettelijke bezwaarprocedure. Als alles goed verloopt, verwacht Skippy al binnen een halfjaar te starten met de bouw van het nieuwe kinderdagverblijf.

Comité laat het er niet bij zitten

Het actiecomité is nog steeds erg strijdvaardig. Op hun website laten ze weten dat ze zeker bezwaar zullen aantekenen. “Want als het overleg met de gemeente en Skippy een ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat we het er niet bij laten zitten!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant