Logo telstar-online.nl
Tot november zal het verkeer te maken krijgen met afsluitingen.
Tot november zal het verkeer te maken krijgen met afsluitingen.

Morgen: infoavond verkeersperikelen dorp

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - De bouw van het nieuwe woon- en winkelcentrum Ackershof zal dit jaar forse gevolgen hebben voor de verkeerssituatie en daardoor voor vele inwoners en bedrijven.

In Het Witte Huis op het Raadhuisplein wordt hierover morgen, donderdag 6 januari, een informatieavond georganiseerd. Belangstellenden zijn tussen 19.00 en 21.00 uur welkom. Het nieuwe woon- en winkelcentrum wordt meer en meer zichtbaar nu de keldervloer is gestort, de wanden en kolommen op de vloer zijn geplaatst en het beton voor de begane grond is gestort.

Dit betekent dat er nu de hoogte in kan worden gewerkt. De winkellaag zal eerst verrijzen waarna laag voor laag de appartementen volgen.

Een tweetal werkzaamheden van formaat heeft forse gevolgen voor de verkeerssituatie. Allereerst wordt de damwand, die is geplaatst voor de zogenoemde bouwkuip, verwijderd. Daarna wordt in de middenberm van de Oostlaan de inrit van de parkeergarage aangelegd. Tot november zal het verkeer daarom te maken krijgen met afsluitingen en omleidingen.

Verwijderen damwand

De parkeerkelder is gereed zodat de damwand nu kan worden verwijderd. Zo’n damplank is ruim twintig meter dus moeten er veiligheidsmaatregelen worden getroffen voor de bouwvakkers, omwonenden en passanten. Aan de buitenkant van de bouwkuip is ruimte nodig voor het opstellen van het benodigde materieel.

Het verwijderen van de damwand aan de zijde van de Oostlaan heeft één week (week 3 of 4) gevolgen voor het verkeer omdat de rijbaan grenzend aan de bouwplaats hiervoor volledig moet worden afgesloten. Automobilisten en ook het vrachtverkeer richting Zoetermeer worden omgeleid via de Goudenregensingel, fietsers via de Kerkweg en het Emmapark.

Het verwijderen van de damwand aan de zijde van de Kerkweg gebeurt op het bouwterrein zelf en veroorzaakt geen overlast. Aan de kant van het Emmapark is echter onvoldoende ruimte om verkeer mogelijk te maken. Uit veiligheidsoverwegingen zal het Emmapark dan ook gedurende één week volledig worden afgesloten. ABB probeert de winkels zo veel mogelijk bereikbaar te houden.

Inrit parkeergarage

Het realiseren van de inrit van de parkeergarage in de middenberm van de Oostlaan is een langdurige en forse ingreep. Tijdens deze werkzaamheden is het noodzakelijk om één richting van de Oostlaan om te leiden en wel het verkeer vanaf het station richting Delfgauw. Vanaf de rotonde voert deze tijdelijke route via de Meidoornlaan, Goudenregensingel en Nootdorpseweg naar de Westlaan richting Delfgauw en via de Meidoornlaan, Thorbeckelaan en Nobellaan richting Nootdorp.

Er worden verschillende maatregelen genomen om het verkeer veilig en goed door te laten stromen. Het openbaar vervoer wordt eveneens op genoemde manier omgeleid. Fietsers kunnen over het algemeen gebruik blijven maken van de Oostlaan, maar worden tijdens bepaalde fasen van de werkzaamheden omgeleid via het Emmapark. De voetgangersoversteekplaats tussen het Azaleapad en het Raadhuisplein wordt een paar meter verplaatst. Het doorgaande verkeer krijgt het dringende advies om gebruik te maken van de N470.

Inloopavond

De hoofdroutes voor de omleidingen staan vast. De gemeente heeft al gesproken met Wijkvereniging Pijnacker-Noord, de scholen, winkeliers en direct betrokken bewoners. Door middel van een nieuwsbrief zijn zij nader geïnformeerd. Tijdens de inloopavond morgen, donderdag 6 januari, kunnen belangstellenden kaarten bekijken over de verkeersomleidingen, informatie verkrijgen over de bouwwerkzaamheden en de planning en vragen stellen aan medewerkers van ABB en de gemeente. Er is ook gelegenheid om ideeën en suggesties voor verbetering voor te stellen. In de Telstar van volgende week een interview met verantwoordelijk wethouder Peter van Haagen.

Meer berichten