Khanyo Luka Krestu bouwt door

Actueel 30 keer gelezen

Pijnacker - Door een internetstoring in het verre Zuid-Afrika is onze regio even verstokt gebleven van het wel en wee van de stichting Khanyo Luka Krestu. Maar, de lokale hulporganisatie, die resideert in The Crags (Z-A) en wordt ondersteund door initiatiefnemers uit Pijnacker, heeft goed nieuws te melden.

Khanyo Luka Krestu, vernoemd naar de gelijknamige crèche in Zuid-Afrika, waar men vanuit Nederland al eerder hulp heeft geboden, heeft met giften onder andere twee weeskinderen op weg geholpen. “Het gaat nu weer hartstikke goed met ze”, schrijft Adje Bos. Deze van oorsprong Pijnackerse, zorgt er samen met haar man Ate voor dat het geld uit Nederland op de juiste manier terecht komt.

In het voorjaar werd vanuit Pijnacker een container met onder andere speelgoed, fietsen en onderwijsmateriaal verscheept naar de townships. Ook deze spulletjes zijn goed ontvangen. Zelfs de container wordt gebruikt. “Als speelgoeduitleenbibliotheek nabij onze crèche”, meldt Ate ons trots.

Wat het nieuwe schoolgebouw betreft (één van de belangrijkste plannen van de stichting), is er in Afrika inmiddels hoopvol contact met de plaatselijke Rotary Club. Maar er kan pas worden gestart als de totale begroting is gedekt”, aldus Ate. De stichting is overigens waanzinnig blij met de donatie van tuincentrum Faunaland Hofstede. “De inzameling van Hofstede heeft ons een mooie watertank bij de crèche opgeleverd. Super!”

Wilt u de stichting en daarmee direct de kinderen in Afrika steunen? Maak een donatie over op banknummer 120273055 t.a.v. Khanyo Luka Krestu. Uw geld wordt direct en lokaal uitgegeven aan prachtige projecten. Draag letterlijk uw steentje bij aan een nieuw schoolgebouw! Kijk voor meer informatie op khanyoluka.org.

Uit de krant