Hennepkwekerij bij toeval aangetroffen

Actueel 39 keer gelezen

Nootdorp - Politieagenten troffen maandag 27 december om 18.00 uur bij toeval een hennepkwekerij aan in een woning aan de Meesterstraat in Nootdorp. Politieagenten waren nota bene bezig met de ontmanteling van een andere kwekerij.

“Terwijl agenten voor een woning in de Meesterstraat stonden, waar zij zojuist een hennepkwekerij hadden ontdekt, zagen zij twee mannen naar een andere woning lopen. Toen de mannen de agenten zagen, gingen zij er plotseling vandoor. De mannen stapten in een auto en reden weg”, laat een woordvoerder van Politie Haaglanden vandaag weten.

“Toen agenten de auto controleerden bleek één van de twee, een 27-jarige man uit Voorburg, geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. De agenten hielden de man hierop aan. Deze Voorburger bleek aan het bureau sleutels bij zich te hebben van een woning aan de Meesterstraat.”

Bij onderzoek bleek dat zich in deze woning ook een hennepkwekerij bevond. In de woning werden bijna 500 planten aangetroffen. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. De politie nam de planten en de apparatuur in beslag.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Weer kwekerijtje Meesterstraat ontdekt


Grotere kaart weergeven

Uit de krant