Onderzoek naar vechtpartij en bedreiging

Actueel 118 keer gelezen

Pijnacker - In de gemeente Pijnacker is afgelopen nacht weer de nodige narigheid ontstaan. Het uitgaansleven werd opgeschrikt door twee gevallen van zinloos geweld en een bedreiging.

Op het Oranjeplein werd een jongen bedreigd met een mes en op de Oostlaan ontstond een vechtpartij. De politie was snel ter plaatse en hield op aanwijzingen van aanwezige jongeren een 18-jarige inwoner van Pijnacker aan. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld, omdat er geen aangifte is gedaan, zo meldt een woordvoerder van Politie Haaglanden.

“Uit onderzoek is gebleken dat er vermoedelijk twee vechtpartijtjes hebben plaatsgevonden”, aldus de politie. Naar alle incidenten wordt onderzoek gedaan door de politie van bureau Pijnacker-Nootdorp. De politie heeft echter op dit moment nog geen aangiften ontvangen. In de zaak van het Oranjeplein is ook nog geen aangifte binnen.

Het gebied rondom het Oranjeplein, op een steenworp afstand van de Klaproostunnel, wordt regelmatig opgeschrikt door ernstige geweldzaken. Onlangs werd een groepje fietsers in elkaar geslagen en zijn er in 2009 meerdere mensen overvallen, lastig gevallen en werd een inwoonster van Pijnacker aangerand.

De politiek, op Gemeentebelangen, de VVD en Eerlijk Alternatief na, vindt cameratoezicht geen oplossing. Ondertussen ervaren veel fietsers en voetgangers van de tunnel een groot gevoel van onveiligheid en men rijdt dan ook vaak een stukje om of fietst met begeleiding door de tunnel.

Het debat in de politieke arena is in volle gang, maar wij zijn benieuwd naar jullie mening. Is cameratoezicht een oplossing? Mogen we dit nog steeds incidenten noemen? Zeg ’t maar in de reactiemogelijkheid. De discussie graag netjes houden!

Update: Ook duncanhills.nl is boos!

Fietsers mishandeld nabij Klaproostunnel

Tips over Klaproos-zaak

Recherche neemt zaak hoog op

Twee gevallen van ernstige mishandeling

Weer gewelddadig incident Klaproos

Buddenberg overweegt camera in Klaproos

Van de Gevel wil direct toezicht tunnel

Vijftienjarige jongen belaagd in tunnel

Nog geen spoor van 'Klaproosaanrander'

Vrouw (19) aangerand in Klaproostunnel

Signalement aanrander Klaproostunnel

Gewelddadig incident Klaproostunnel

Intimidatie in tunnel was geen incident

Buddenberg: extra politie-inzet Klaproos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant