Gemeente gaat voorzichtig om met zout

Actueel 139 keer gelezen

Pijnacker - Vanwege een landelijk tekort aan strooizout is de gemeente terughoudend met strooien. Desondanks draait de gemeentelijke gladheidsbestrijding op volle toeren: op de hoofdwegen wordt geveegd en geborsteld.

Een nieuwe strooironde volgt zodra dit effectief is. De leverancier kan op dit moment geen toezeggingen doen voor een nieuwe levering van zout. "Voorlopig kunnen we nog vooruit met strooien. Er is nog zout voor zo’n tien strooirondes beschikbaar, maar daar gaan we zorgvuldig mee om. Door de grote hoeveelheid sneeuw concentreren we ons voorlopig op vegen en borstelen", weet Maaike Volker, woordvoerster van de gemeente.

Er wordt nu geen onnodig zout gestrooid. Zoutbakken worden voorlopig ook niet bijgevuld. "Bewoners verzoeken we daarom extra voorzichtig te zijn en de snelheid in het verkeer aan te passen."

Maximaal effect

"We gaan pas weer strooien wanneer we hiervan maximaal effect hebben. Dit is onder andere afhankelijk van de te verwachten hoeveelheid sneeuw. Voorlopig is onze inzet dan ook vooral gericht op de hoofdwegen en hoofdfietspaden. Een groot deel van de wegen en locaties in de plusroutes hebben een lagere prioriteit."

Zelf strooien

Wilt u helpen met het begaanbaar houden van uw straat? Maak dan bijvoorbeeld samen met de buren de trottoirs in uw straat schoon. Of strooi zand op gladde plekken. Op trottoirs waar weinig verkeer is, werkt zand beter dan strooizout. Zand maakt sneeuw of ijs stroever. U kunt hiervoor terecht bij verschillende plaatselijke winkels.

Meer informatie over de gladheidbestrijding vindt u op www.pijnacker-nootdorp.nl > snel naar > gladheidsbestrijding.

Klik hier voor ingezonden foto's

Flink pak sneeuw zorgt voor overlast

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant