André Groenewegen wordt derde ereburger

Actueel 372 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - André Groenewegen (73) is gisteravond door burgemeester Rik Buddenberg uitgeroepen tot ereburger. Deze eretitel is pas twee maal toegekend, namelijk aan oud-burgemeester John de Prieëlle en sportheld Jan Janssen.

André Groenewegen was van 1976 tot 1986 raadslid van de toenmalige gemeente Pijnacker. Daarna, van 1986 tot 1998, is hij wethouder geweest met onder meer volkshuisvesting in zijn portefeuille.

Volkshuisvesting heeft altijd zijn bijzondere aandacht gehad.

Van 1986 tot 1995 trad hij tevens op als vaste adviseur van het bestuur van de toenmalige Woningbouwvereniging Pijnacker over het te voeren beleid. En van 1998 tot heden is hij nauw betrokken bij de activiteiten van Rondom Wonen, eerst als lid en sinds 2006 als vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rondom Wonen.

Parallel hieraan heeft hij vele uiteenlopende nevenfuncties vervuld, waarvan velen tot op de dag van vandaag. “Deze activiteiten geven blijk van de betrokkenheid van de heer Groenwegen bij onze gemeenschap. Zijn inzet, zowel voor als achter de schermen, zowel voor als na de fusie in 2002, heeft positief bijgedragen aan de bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen van Pijnacker en het huidige Pijnacker-Nootdorp”, laat de gemeente weten.

Groenewegen nam gisteravond in Hotel van der Valk afscheid van de Raad van Commissarissen van Rondom Wonen. Uit handen van burgemeester Buddenberg kreeg hij daar ereburgerinsigne opgespeld en een oorkonde overhandigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant