Fonteynenburg van de baan door fout plan

Actueel 118 keer gelezen

BREKEND Pijnacker - Het project Fonteynenburg gaat niet door. Dat blijkt uit een verklaring van burgemeester Rik Buddenberg. Hij schrijft dat er een fout is gemaakt in het bestemmingsplan en dit gevolgen heeft voor de verdere procesgang.

De fout is gemaakt bij de uitvoering van het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. “Bij de verwerking van wijzigingen is in de planregels bij de bestemming ‘Maatschappelijk’ een omschrijving opgenomen die meer vormen van gebruik toestaat dan feitelijk door de raad was besloten”, aldus Buddenberg.

Het project van Fonteynenburg, die om te beginnen achttien psychiatrische patiënten met drugs- en drankproblemen wilde plaatsen in het Oranjehof, lijkt met dit hiaat definitief van de baan. Er komt een nieuw bestemmingsplan ter inzage te liggen op het gemeentehuis. "Wij betreuren het dat deze situatie zich heeft voor gedaan en zullen maatregelen nemen om herhaling te voorkomen", aldus Buddenberg.

De gemeente en Rondom Wonen zijn overigens nog steeds voornemens om mensen met een psychiatrische achtergrond te plaatsen in de gemeente en dus bijvoorbeeld Oranjehof. Dit conform het uitvoeringsprogramma Wonen, Zorg en Welzijn. De gemeente en de wooncorporatie onderzoeken momenteel deze mogelijkheden.

> LEES HIER DE BRIEF VAN BUDDENBERG

Minimaal drie maanden uitstel Oranjehof

Zaterdag 11 december informatie-ochtend

Psychiatrisch patiënten naar Oranjehofje

Vragen over komst patiënten Oranjehofje

Mogelijk spoeddebat bestemming Oranjehof

Van Staalduine wil informatieavond

Commissie Welzijn / Uitzending Gemist

Open brief aan College van B en W

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant