'Wethouder Van der Jagt niet zichtbaar'

Actueel 70 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De fractie van de lokale partij Eerlijk Alternatief vindt dat GroenLinks-wethouder Francine van der Jagt te onzichtbaar is.

Eerder stelde Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief al vragen in de Commissie Welzijn waarom de regie in de Oranjehof-affaire wordt gevoerd door D66-wethouder Jaap van Staalduine. “Dit hoort voor een groot deel in het pakket van Francine”, vindt Van de Gevel. Jaap van Staalduine zei desgevraagd tegen onze redactie dat de situatie rondom Oranjehof weldegelijk in zijn portefeuille past en ontkende dat er bewust is gekozen om een ‘sterke’ wethouder in dit dossier naar voren te schuiven.

Francine van der Jagt heeft, sinds de komst van GroenLinks in de gemeenteraad vier jaar geleden, als fractievoorzitter deze nieuwe fractie vormgegeven. Zij was lid van commissie Ruimte, commissie Bestuur, Rekeningencommissie en Rekenkamercommissie. Sinds anderhalf jaar is Francine van der Jagt wethouder.

Eerlijk Alternatief heeft het functioneren van de wethouder op de agenda gezet voor de raadsvergadering van donderdag 16 december. “We willen van gedachten wisselen met de wethouder”, aldus Van de Gevel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant