Bonnenregen verbaast omwonenden pleintje

Actueel 63 keer gelezen

Pijnacker - Dat ze verkeerd staan, dat weten ze zelf ook wel, de omwonenden van het Truckerplein in het centrum van Pijnacker. “Maar er is simpelweg geen parkeerplaats meer te vinden”, zegt een bewoonster van de Van Brachtstraat.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) schreven de afgelopen dagen flink op het parkeerterreintje tussen de Van Brachtstraat en de Stationsstraat. “Ik heb er nu al twee te pakken. Dat is 120 euro”, zegt een woedende jongedame. De bekeurde voertuigen belemmeren het verkeer overigens niet, maar staan noodgedwongen op de uiteinden van de parkeerstrook geparkeerd, op een straatverhoging om precies te zijn.

Op 1 november heeft de gemeente een nieuw parkeerbeleid ingevoerd, zegt een woordvoerster van de gemeente. “Dat houdt in dat er in de vakken geparkeerd moet worden. Met het oog op bouwverkeer en een stukje veiligheid.”

Met de bouwwerkzaamheden in het centrum en de sloop van de Emmastraat zijn er tijdelijk veel parkeerplaatsen verloren gegaan. Omwonenden van het Truckerplein vinden het dan ook extra zuur dat er juíst in een periode van parkeerplekschaarste zo actief wordt beboet.

Onze redactie heeft de wethouder om een reactie gevraagd, deze volgt naar verluidt in de loop van de dag. - edit; volgt morgen.

Beeld, beeld en beeld.

Gemeente in overleg met omwonenden plein

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant