CvdK: Voorlopig geen fusie Lansingerland

Actueel 51 keer gelezen

POLL Pijnacker-Nootdorp - Vorige week donderdag 4 november was de Commissaris van de Koningin, Jan Franssen, een middagje op bezoek in Pijnacker-Nootdorp. Met het college van BenW en de gemeenteraad nam de CvdK allerlei lopende zaken door.

Na afloop zei Jan Franssen desgevraagd tegen Telstar-verslaggever Jan Wenteler dat een eventuele fusie van Pijnacker-Nootdorp met Lansingerland voorlopig niet aan de orde is. In de toekomst is één gemeente Oostland echter niet uitgesloten. Maar eerst moet Lansingerland nog ‘landen’. De fusie van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk is daar nog niet helemaal verwerkt.

Ook de beide gemeenteraden vinden het nog veel te vroeg voor een fusie. Het bedrijfsleven cq VNO-NCW Oostland is geen voorstander van een krachtenbundeling in de vorm van één sterke gemeente tussen Den Haag en Rotterdam, maar houdt het liever op constructief samenwerken.

Franssen noemde het aantal wethouders van Pijnacker-Nootdorp aan de hoge kant: vijf is fors maar het is een zaak van de gemeente(raad) zelf, aldus Franssen. Hij liet zich niet uit over het aantal partijen/fracties in de gemeenteraad. Dat zijn er liefst negen en geen acht zoals in de gedrukte Telstar staat. Jan Wenteler had goed geteld maar de eindredactie telde niet verder dan acht... (SO)

Stem ook op onze poll!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant