Oprichting Comité Behoud Stationsgebouw

Actueel 83 keer gelezen

Pijnacker - Volgende week donderdag 18 november is er een bijeenkomst met als inzet de vraag: wat kan de samenleving van Pijnacker en omgeving doen om het voormalige NS-stationsgebouw van Pijnacker te helpen behouden?

Op een nog nader te bepalen plaats – in het station zelf zou het mooiste zijn – wordt een bijeenkomst gehouden die zou moeten leiden tot de oprichting van een Comité tot Behoud van het Stationsgebouw en mogelijk ook andere ‘lokale oudheden’ die het bewaren waard zijn.

De gemeenteraad heeft eind oktober een motie aangenomen waarin het college van BenW wordt gevraagd om in samenspraak met de ontwikkelaar van ‘het stationsterrein’ te onderzoeken of er een financieel haalbaar plan is te ontwikkelen waarbij het station blijft staan en een horecabestemming krijgt. Er zijn minimaal twee belangstellenden in de markt: Guijteroprichter Wil Scholtes en de familie Van Schie van de Rijskade.

De motie spreekt uit dat de samenleving ook ‘iets’ moet doen, feitelijk en mogelijk ook financieel. Als het de inwoners van Pijnacker echt wat waard is dat het stationsgebouw behouden blijft, dan moet dat wel ergens uit blijken, aldus de motie. Vandaar de bijeenkomst en de oprichting van het genoemde comité. Dit in samenspraak met het Historisch Genootschap Oud Pijnacker, dat net als de collegavereniging in Nootdorp heeft aangegeven dat het stationsgebouw behouden moet blijven vanwege de monumentale en cultuur-historische waarde van het gebouw. Informatie over plaats en tijd van de samenkomst volgt. In de gedrukte Telstar van vandaag een uitgebreider artikel. (SO)

Raad redt station toch nog

Bezwaar van Bond Heemschut is gegrond

Ernstig bezwaar tegen sloop stationnetje

Sloop station moet worden teruggedraaid

Deze maand beslissing stationsgebouwtje

Gemeenteraad weet niet wat er leeft

Stationsgebouw gaat plat!

Stemmen Stationspoll geteld!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant