Het lek is gedicht

Actueel 116 keer gelezen

Pijnacker - Na een tweede gesprek hebben burgemeester Rik Buddenberg en Geurt Visser van Gemeentebelangen de ‘lekbijl’ begraven.

In een gezamenlijke verklaring zeggen ze dat ‘de sop de kool niet waard was’. Dat is een oud-Hollandse culinaire uitdrukking die wil zeggen: ‘het was de moeite niet waard om je druk over te maken’. Geurt Visser zou tegenover een NRC-journalist uit de school hebben geklapt over de toekomstige woonwijk AckersWoude.

Daags na een geheime raadsvergadering zou hij de journalist mogelijk vertrouwelijke informatie hebben verstrekt uit die vergadering. Zelf heeft Visser dat steeds stelling ontkend. De burgemeester stelde een vooronderzoek in en daar bleek uit dat Visser geen cijfers had genoemd: de onderhandelingspositie van de gemeente was niet geschaad. Daarom deed de burgemeester geen aangifte.

In de gemeenteraad eind oktober stelde Eerlijk Alternatief vragen. Er lag zelfs een Motie van Treurnis tegen de burgemeester klaar. Een grote meerderheid van de gemeenteraad wilde van die motie niets weten, waarop Eerlijk Alternatief hem introk. Vorige week was er een tweede gesprek tussen de burgemeester en Geurt Visser en daarbij is een streep onder de zaak gezet.

Overigens is de gemeenteraad wel bezig om een soort code op te stellen over hoe om te gaan met besloten vergaderingen en vertrouwelijke informatie.

In de gedrukte Telstar vandaag een samenvattende terugblik op ‘het vermeende lekje van Pijnacker’. (SO)

Geurt Visser ontkent lekken aan het NRC

Gemeentebelangen eist excuus Buddenberg

Van de Gevel wil duidelijkheid over lek

NRC over niet geplaatst artikel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant