Logo telstar-online.nl

Delfgauw maakt zich op voor Oud en Nieuw

  •   keer gelezen   Actueel

Na het uitgebreide artikel in de papieren Telstar over het vreugdevuur Delfgauw is Telstar vanmiddag een kijkje gaan nemen op het terrein. Tegenslag kenmerkte deze dag, een lekke band van één shovel en een verzwikte enkel van een chauffeur vertraagde de opbouw enigszins. Maar de stapel ziet er inmiddels indrukwekkend uit. Klik hier voor de foto.

Aan de Scheepmakersingel bleek maar weer eens dat de straatnamen van Delfgauw goed gekozen zijn. Een oude ambacht, het carbidschieten, werd al in gereedheid gebracht. Volgende week woensdag in Telstar een interview met nozem Romke, van oorsprong Fries. Klik hier voor de foto.

In elk jaargetijde kan er gebarbecued worden, ook vandaag, een drietal buren maakte zich op voor een ijskoud, maar bargezellig straatfeest. Klik hier voor de foto.

Alleen de journaliste van de Telstar leerde een belangrijke les, geef nooit je camera aan een vreugdevuuropbouwer voor een mooie plaat van de brandstapel. Het kan Kees namelijk geen reet schelen. Klik hier voor de foto.

Meer berichten