Spoedoverleg Buddenberg en bewoners

Actueel 56 keer gelezen

Pijnacker - Burgemeester Rik Buddenberg heeft maandagavond overleg gevoerd met omwonenden van het Trapveldje. Het gesprek duurde een uur en de emoties liepen soms hoog op. Er waren ongeveer dertig mensen aanwezig.

Ook Cok van der Ploeg van Bewonersvereniging Oude Leede (BOL) was aanwezig. ?De burgemeester wilde uitleggen waarom er maatregelen getroffen worden in de Oude Leede, maar het werd hem al snel duidelijk gemaakt dat deze actie bij bewoners volledig in het verkeerde keelgat is geschoten.?

Vooral de camera?s en het samenscholingsverbod vallen verkeerd: ?We zijn geen crimineelgebied?, zegt Cok. Dat het vreugdevuur dit jaar is verboden, daar heeft bijna niemand moeite mee, maar de daaropvolgende maatregelen buiten alle proportie, vindt Cok. ?Wij hebben de burgemeester het advies gegeven om sowieso het samenscholingsverbod van tafel te vegen. De burgemeester heeft toegezegd het verbod in heroverweging te nemen en morgen de bewoners schriftelijk op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen.? Wordt vervolgt.

Uit de krant