Outsiders winnen Trucker Popkwis

Actueel 32 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen zaterdag was er in OJC De Trucker weer de popkwis voor duo?s, een traditie die precies twintig jaar geleden is begonnen. Grote winnaars waren The Outsiders uit Delft.

Deze popkenners wisten de Truckerkwis al enkele malen eerder te winnen. Met 327 punten (zij misten slechts 25 punten) waren zij de afgetekende winnaar van een avond die door de deelnemers weer als een bijzonder aangenaam en strak georganiseerd popmuziekavondje is ervaren. Dit multimediaspektakel is niet voor niets al jarenlang uitverkocht.

Op de tweede plaats eindigde ook een Delfts team: Support Act, met 311 punten. Verrassend eindigde Marieke van Schie en Cindy Lamens op een eervolle derde plek. Nog nooit eindigde een damesteam zo hoog bij de Trucker popkwis. Ge & Daisy werden vierde, zo werden de bovenste plekken bezet door duo?s die maandelijks in de Abbey Road popkwis deelnemen. Dat de dames in de popmuziek in opmars zijn, blijkt ook wel dat er nog een damesteam in de top tien eindigde; moeder en dochter Lenie en Danielle van der IJssel (team Lenie Gaga) werden zesde. Winnaars van vorig jaar, het Proeflokaal kwamen niet verder dan de zevende plek.

De organisatie mocht ook politiek Pijnacker onder de deelnemers verwelkomen. Wethouder Leo Suijker (die met zijn broer Peter deelnam en ondanks de mindere kennis van de hedendaagse muziek eervol vijfde werd) en Hanneke van de Gevel (van Eerlijk Alternatief, zij behaalde met haar kwispartner Marco van der Neut de 28e plek) werden stevig op hun popkennis getest. De uit achttien ronden bestaande popkwis had ook de nodige humor in petto. Zo werd in de ronde ?Peroxide Voor Vrijheid? de draak gestoken met Nederlands best beveiligde politicus, waarin louter artiesten die hun haar blondeerde (zoals Sting, Dries Roelvink en Billy Idol). Ook was er een ronde ?Landverraders? waarin Nederlandse artiesten hun hit in het Duits zongen. Een ronde met allerlei kreten, kreunen en gehijg van artiesten werd komisch genoeg Damestennis genoemd.

De twee videorondes behoorden tot de hoogtepunten. E?n ronde stond terecht geheel in het teken van de dit jaar overleden Michael Jackson, hierbij kregen alle deelnemers een mondkapje en een witte handschoen. De tweede videoronde werden videoclips nagespeeld. Trucker bezoekers hebben de afgelopen weken videoclips van o.a. The Verve (Bittersweet Symphony), Abel (Onderweg), The Cure, Joan Jett, Gordon en Luv nagebootst. Uiterst spectaculair was de remake van de Beastie Boys clip ?Sabotage? en het meest gelachen werd om de Trucker interpretatie van Cliff Richard & The Young Ones (Living Doll). De filmpjes waren weer prachtig gemonteerd door Joost Poels, die samen met de charmante Jaimie Mollenvanger het publiek weer vermaakte door hun kolderieke presentatie. De uitslag en alle antwoorden van de kwis zijn op www.detrucker.nl te zien.

Uit de krant