Groots lichtspektakel Weigelialaan Noord

Actueel 45 keer gelezen

Pijnacker ? Andr? van Leeuwen uit Pijnacker, bij het grote publiek bekend als oud-voorzitter van het Veldritcomit?, heeft weer een kerstlichtjesspektakel in zijn voortuin gebouwd.

Ruim een week is de wieler-, en dus ook Kerstfanaat bezig geweest met, zoals hij dat zelf omschrijft; ?het gebeuren?. Sinds jaar en dag bouwt hij rond de Kerstdagen zijn tuin vol met lichtgevende beestjes, Kerstmannen en slee?n. Dit jaar zijn maar liefst twintig extra Kerstmannetjes te aanschouwen. Maar ook een heuse lichttrein vanuit zijn tuin naar de nok van de bovenverdieping. Wat Andr? van Leeuwen betreft komt iedereen een kijkje nemen bij zijn tuin aan de Weigelialaan in Pijnacker-Noord.

Goede doel

Aan het begin van de tuin pronkt wederom een grote (verankerde, red.) melkbus. ?En die mag weer helemaal vol?, zegt hij. ?Ook dit jaar wil ik weer een mooi geldbedrag ophalen voor kinderen uit de sloppenwijken van Afrika. Daar mag ook een lichtje schijnen!? Het geld dat hij ophaalt gaat naar de Stichting Khanyo Luka Crestu. Deze organisatie draagt bij aan het onderwijs in Zuid-Afrika. Kom dus kijken en doneer een extraatje!

Giro d?Italia

We informeren meteen maar even bij wielersportkenner Van Leeuwen naar de Giro d?Italia. Vrijdag werd immers bekend dat de derde etappe door onder andere Pijnacker-Nootdorp wordt verreden. Andr?, die nog steeds in zijn maag zit met de beslissing van de UCI om de Veldrit voorlopig aan Pijnacker-Nootdorp voorbij te laten gaan, is blij met het nieuws. ?Ik heb geen dubbele gevoelens hoor?, vertelt hij. ?Ik wist het overigens al. De reden dat ze door Pijnacker en Nootdorp rijden, komt door Delft. Deze gemeente heeft er veel voor over om zich ook op sportief gebied op de kaart te zetten. Met een stuk Giro door de stad bereiken ze dat. Als je maar genoeg geld op tafel legt?, weet hij. ?Je kunt de renners ook in door het hart van Pijnacker laten rijden hoor, maar aan alles hang een prijskaartje!?

Overigens verwacht Dr? niet een gigantisch spektakel: ?Eerst komen de reclamewagens voorbij, vervolgens krijg je een uur niks en dan in een razend tempo de renners.? Uit betrouwbare bron heeft hij trouwens gehoord dat er hier in de buurt, en dat zou zomaar Delft kunnen zijn, een extra premiesprint wordt gereden. Wordt vervolgt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant