Mark van der Drift: Ontzettend jammer!

Actueel 388 keer gelezen

Oude Leede/Pijnacker - Oude Leede mag dit jaar geen vreugdevuur ontsteken tijdens de jaarwisseling. Dat heeft burgemeester Rik Buddenberg besloten. De reden is dat vorig jaar ondanks heldere afspraken toch de regels zijn overtreden: er zou geen oude auto op het vuur worden gereden en dat gebeurde toch.

De organisatoren zeiden meteen dat dit buiten hen om was gebeurd. Niettemin wilde de burgemeester recent, dat de betrokken personen zich zouden melden bij de politie of dat de organisatoren hun namen zouden noemen. Niemand heeft zich gemeld en de organisatoren hebben uiteraard geen namen genoemd. En dus heeft de burgemeester in overleg met de politie en het openbaar ministerie besloten geen vergunning te verlenen voor een vreugdevuur. Een nadere motivatie wilde de gemeente gisteren nog niet geven: vandaag zou er een persbijeenkomst zijn van gemeente, politie en openbaar ministerie, maar deze is verplaatst naar volgende week.

Mede-organisator van het vreugdevuur en gesprekspartner van de gemeente Mark van der Drift, zegt dat hij het buitengewoon jammer vindt dat een oude traditie op deze manier niet door kan gaan, maar aan de andere kant hadden hij en veel anderen in Oude Leede er al een beetje rekening mee gehouden, dat er na het gebeuren van vorig jaar geen vergunning verleend zou worden.

Van der Drift verwacht dan ook geen toestanden rond de jaarwisseling in Oude Leede, in elk geval niet van jongeren die in Oude Leede wonen. ?Heel veel jongens die er normaal altijd zijn, hebben een wintersportvakantie geboekt, dus het zal een stuk rustiger zijn. Het is wel ontzettend jammer. Het was altijd een gezellig gebeuren waar de hele buurt voor uit liep. Kijk, in Pijnacker en Nootdorp wordt er van alles gesloopt met de jaarwisseling en daar hoor je niemand over en dat vreugdevuur van ons, daar komen hele verhalen over in de krant. Daar hebben we onderhand ook een beetje de balen van.?

Volgens Marc van der Drift is het niet waar, dat er al hele schuren vol liggen met pallets. ?Nee hoor, daar beginnen we echt niet mee zo lang het nog niet zeker is dat het doorgaat.?

Voorzitter Cock van der Ploeg van het Bewoners Overleg Oude Leede (BOL) vindt het jammer dat zo is gelopen. ?Het was altijd een gezellige happening. De organisatoren hadden het de laatste jaren goed voor elkaar, maar ja dan zijn er toch weer een paar figuren, waar dan ook vandaan, die het verzieken. Ik begrijp alleen niet, dat de burgemeester zo lang heeft gewacht met het oppakken van deze zaak. Dat had hij beter in januari meteen kunnen doen. Je kunt niet bijna een jaar later gaan vragen of men zich wil melden en de anderen gaan de daders natuurlijk niet verlinken. De politie had daar ook een onderzoekje naar kunnen doen.?

Buddenberg: vreugdevuur gaat niet door!

Oude Leede Weblog: Camera's bij trapveld

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant