U2NL verovert Tout le Monde

Actueel 52 keer gelezen

Pijnacker ? Vijf jaar geleden werd het plan opgevat om, met een knipoog naar het Ierse U2, in Nederland een coverband op te richten. De Ierse U2 groeide in de afgelopen dertig jaar uit tot een van de meest invloedrijke rockgroepen, met meer dan dertig hits in Nederland. Een groot aantal daarvan bereikte de top 10.

Via Marktplaats werd een oproep gedaan naar musici die het wel zagen zitten om in Nederland een coverband op te richten. ?Zo is het balletje gaan rollen?, zegt gitarist Sander Brandsen voor aanvang van een meer dan spetterend optreden in een bomvol Partycentrum Tout le Monde. U2NL is dus opgericht in 2003 en sindsdien uitgegroeid tot de meest succesvolle band van Nederland die op een indrukwekkende wijze hulde brengt aan hun Ierse helden. Overal waar U2NL op de b?hne verschijnt krijgen de fans het ultieme U2-gevoel en ontstaat een groot feest. Zo ook afgelopen zaterdagavond in Tout le Monde in Pijnacker. U2NL is in Pijnacker-Nootdorp heel populair. Soms vertrekt er dan ook een bus met fans naar een van de optredens van de band.

Internationaal

Het succes van U2NL beperkt zich touwens niet alleen tot Nederland. In 2006 bijvoorbeeld is de band door de FIFA uitgenodigd om, voorafgaand aan de kwartfinale WK voetbal in Keulen te spelen. Er zijn ook optredens geweest in Oostenrijk, Belgi?, Luxemburg en Zwitserland. Kortom: U2NL staat als een huis. De band, die momenteel ook met een theatershow door het land trekt, bestaat uit gitarist Sander Brandsen (Nijmegen), Ger Joosten Vierlingsbeek ?gemeente Boxmeer-) achter de drums, en basgitarist Chuck Sterk (Enschede). Frank Wensink uit Aalten is de gepassioneerde zanger van de groep.

?Geweldig?

?Het is geweldig geweest? vond ook Koos Zoutendijk van Tout le Monde. ?Tot een uur of een was het ??n groot feest met een geweldige sfeer onder de 225 gasten die we in huis hadden. Het zal dan ook niet bij dit ene optreden blijven. Ik ga er voor zorgen dat U2NL nog een keer terug komt?.

Uit de krant