Recherche onderzoekt brand Monnikenweg

Actueel 10 keer gelezen

Pijnacker - Een aantal jongeren staat er maandagmorgen beteuterd bij. In de nacht van zondag op maandag brandde hun caravan, gestald aan de Monninkenweg, tot de grond toe af. Twee nabijgelegen tuinderijen liepen fikse schade op.

?We dronken weleens een biertje in de caravan, gewoon gezellig, maar nu is alles weg?, zegt een jongen. Hoe de brand is ontstaan, dat weten ze niet. ?De politie heeft alles afgezet, we mogen er niet bij.? In de kas van de orchidee?nkwekerij wordt ondertussen met man en macht gewerkt om de schade aan het gewas te beperken, ook is er veel glasschade, zo wordt duidelijk bij daglicht.

Brandweerwoordvoerder Alfred Ottink van korps Pijnacker-Nootdorp bevestigt dat de locatie is afgezet en zal worden onderzocht door de technische recherche. ?Over een eventuele oorzaak is momenteel nog geen duidelijkheid, daarom wordt er onderzoek gedaan?, zegt hij. De brandweer is vanmiddag nog even wezen kijken bij het kassencomplex: ?Wij hebben het advies gegeven om goed te ontluchten. De schade aan het gewas wordt onderzocht door de verzekeringsmaatschappij dan pas wordt duidelijk hoe groot de gevolgschade uiteindelijk is?, aldus Ottink.

Ravage na caravanbrand Monnikenweg

Uit de krant