Bill Wyman schrijft muziekhistorie

Actueel 212 keer gelezen

Zoetermeer - Cultuurpodium de Boerderij is vanwege haar programmering een voor ons land uniek poppodium, aangezien zij veelal grootheden uit het verleden op de affiches zet. Artiesten als Kayak, Living Colour, Walter Trout Band en Fleetwood Mac legende Peter Green, het is maar een kleine greep uit de bands die regelmatig de weg naar de Zoetermeerse poptempel weten te vinden.

Het blijkt een uitstekende formule, want veel concerten worden erg goed bezocht. Misschien wel de bekendste artiest die zij tot nu toe hadden, Bill Wyman (voormalig Rolling Stones bassist), speelde onlangs in de Boerderij met zijn Rhythm Kings. Popjournalist Marcel Mulhuyzen en muziekhistoricus Erik Bevaart uit Pijnacker namen voor Telstar Online een kijkje bij het concert.

Er drommen veel mensen samen voor de ingang aan de Amerikaweg. Uiteraard veel Stonesfans, die hun held eindelijk een keer in een klein zaaltje van dichtbij kunnen zien. Zij worden opgewarmd door de Amsterdamse formatie The Pacifix, die 'instrumentale alternatieve soul trash' speelt dat erg aan Booker T & The MG's doet denken. Niet lang daarna betreden The Rhythm Kings het podium, uiteraard onder luid gejuich. In de band spelen onder anderen. gitarist Terry Taylor en de geweldige zangeres Beverley Skeete.

Hoewel Wyman ditmaal zonder Albert Lee, Georgie Fame, Gary Brooker en Peter Frampton speelt, geeft de voormalig Stones legende een uitstekend en afwisselend optreden. Vele muziekstijlen worden ten gehore gebracht; Chicago Blues (met Willie Dixon's 'Too Late'), Cajun ('All Night Long' van Clifton Chenier, waarbij Bill Wyman door zijn gitarist gewezen wordt op de toonsoort), Rock'n'Roll en Soul. Voor dit laatste genre heeft Wyman nog een verrassing in petto: ineens betreedt soullegende Eddie Floyd het podium. Deze zanger van het bekende Stax label doet een aantal liedjes, waaronder zijn bekendste 'Knock On Wood'.

Wyman zingt zelf ook enkele klassiekers, waaronder de Stones hit 'Honky Tonk Women', uiteraard tot volle tevredenheid van het publiek. Tussen de nummers vertelt Wyman opmerkelijke verhalen. Dat hij vanwege zijn carriere vele beroemdheden ontmoette, maar de ontmoeting met zijn grote idool Chuck Berry was voor hem een regelrechte nachtmerrie aangezien dit volgens Bill een hele nare man was. In de toegift spreektk Bill Wyman de opmerkelijke woorden dat hij jarenlang in de Stones zat, maar eigenlijk veel liever in Creedence Clearwater Revival had gezeten, waarna hij hun hit 'Green River'inzette. Hiermee schreef Bill Wyman muziekhistorie in Zoetermeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant