Manege BGV neemt voorzorgsmaatregelen

Actueel 121 keer gelezen

Pijnacker - Op manege Het Blauw Gele Vendel in Pijnacker is gisteravond bekend geworden dat er een pony besmet is geraakt met het voor paarden besmettelijke virus rhinopneumonie. Als gevolg hiervan is het terrein van de manege afgesloten en zijn de lessen tot nader order opgeschort.

"Vorige week is bij de vereniging een al wat oudere manegepony overleden. Kort daarna werd er een tweede pony ziek. Vanaf het eerste ziektegeval tot en met heden is de dierenartsenpraktijk Hogendoorn volledig betrokken. In geen geval wees het ziektebeeld op een besmettelijk virus", vertelt bestuurslid Bert van de Mosselaar.

"Omdat het hier een tweede ziektegeval in korte tijd betrof, is aanvullend bloed- en neusslijm onderzoek uitgevoerd. Het bloedonderzoek heeft geen afwijkende zaken laten zien. Het neusslijm onderzoek uitgevoerd door de gezondheidsdienst voor dieren in Deventer, heeft aangegeven dat de pony leed aan het voor paarden besmettelijke rhinopneumonie virus. Op basis van de diagnose en de slechte prognose volgens de gezondheidsdienst voor dieren is het besluit genomen het dier in te laten slapen."

Door het bestuur van het BGV - in nauw overleg met dierenartsenpraktijk Hogendoorn – zijn direct aanvullende voorzorgsmaatregelen getroffen om mogelijke verdere verspreiding te voorkomen. Zo zijn de leden geïnformeerd. Ook is de manege afgesloten voor paarden en zal het aantal bezoekers tot een minimum worden beperkt. Sinds afgelopen maandag waren ook alle lessen uit voorzorg voorlopig opgeschort. Deze periode zal de komende 2-4 weken van kracht blijven. Ondanks het feit dat er voor deze ziekte verder geen formele meldingsplicht geldt, zijn instanties als de Koninklijk Hippische Sportbond (incl. regio en kringbestuur), gemeente en omliggende verenigingen/accommodaties vandaag voor alle duidelijkheid op de hoogte gebracht.

Zeldzaam rhino virus manege Monnikenweg

Blauw Gele Vendel hermetisch afgesloten

> blauwgelevendel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant