'Blauw Gele Vendel naar Berkelse grond'

Actueel 110 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeenteraad heeft vorige week donderdag het bestemmingsplan voor de nieuwbouwlocatie AckersWoude goedgekeurd. In dit gebied ten noorden van Klapwijk, kunnen 1500 woningen gerealiseerd worden.

Een flink deel van deze woningen zullen, in de sociale sector, verrijzen in de zogenoemde As van Pijnacker, in het verlengde van de Oostlaan. Naar verwachting zullen deze ontwikkeld worden door RondomWonen.

Het bestemmingsplan heeft geruime tijd ter inzage gelegen. Daarna is er door veertien belanghebbenden een zienswijze ingediend. In een enkel geval heeft dit geleid tot enige bijstelling.

Op dinsdag 10 maart is het bestemmingsplan al ter sprake gekomen in de raadscommissie Ruimte en Wijken. Door een aantal insprekers is er toen gebruik gemaakt van het spreekrecht. De ondertoon in veel van deze verhalen was “de schandalig lage prijs” die door de onderhandelaar van ontwikkelaars ABB Ontwikkeling -Schouten/De Jong voor de opstallen van de eigenaren werd geboden. Enkele belanghebbenden vonden het bovendien te triest voor woorden dat ze plaats moeten maken voor woningbouw. Vooral de sloop van een aantal woningen met de status “plaatselijk monument” heeft tot verbazing geleid.

In de nabijheid van deze woningen bevindt zich het perceel van de heer Langelaan. Langs het laantje bevindt zich veel groen en is een oase van rust in het alsmaar drukker en volle wordende Pijnacker. Zijn hartstochtelijke pleidooi om dit mooie stukje Pijnacker(dat in de tijd van Willem van Oranje al een “lusthof” was), te ontzien, heeft – gezien de goedkeuring van de raad voor het bestemmingsplan - geen gehoor gevonden bij de raadsleden.

Blauw Gele Vendel

Er zijn overigens nog heel wat hobbels te nemen voordat de eerste woningen uit de grond gestampt zullen worden. Het bedrijf van Van der Kooij bijvoorbeeld zit nog in de weg alsmede ruiterclub Het Blauw Gele Vendel. Zij zijn nog steeds op zoek naar een vervangende locatie voor hun manege.

Tijdens de raadsvergadering van vorige week wees het raadslid Weerheim (CU/SGP) op recente ontwikkelingen. Er zou een mogelijkheid zijn dat het Blauw Gele Vendel, iets te zuiden van het toekomstige sportpark Oude Polder, een plek kan vinden. Dat zou dan niet om Pijnackerse gronden, maar om grondgebied van Lansingerland gaan. Bestuurslid Bert van de Mosselaar bevestigde desgevraagd deze mogelijkheid. ”Maar”, voegde hij er direct aan toe: “het is allemaal nog zeer prematuur. De gesprekken moeten ook nog beginnen. Maar er ís een mogelijkheid, wie weet gaan we toch nog licht aan het eind van de tunnel zien.”

Blauw Gele Vendel op zoek naar zekerheid

Schandalige praktijken bij AckersWoude

EA zet vraagtekens bij AckersWoude

Oliveo Handbal verhuist naar Oude Polder

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant