IJshoorn- en telkastmysterie opgelost

Actueel 104 keer gelezen

Pijnacker - Na een telefoontje op onze redactie kwam het ijsbolletje vandaag aan het rollen en vanmiddag werd de eigenaar van ijsjeswinkel L'Arcobaleno herenigd met zijn gestolen ijshoorn.

De enorme hoorn werd afgelopen weekend gestolen en ergens gedumpt in de Dorpsstraat. Agenten namen de hoorn mee naar het bureau en stelde het gevaarte veilig op de binnenplaats. De politie zocht niet direct contact met de eigenaar (de agenten waren de dagen na vondst vrij) en de eigenaar kon zich niet voorstellen dat de politie, bij een vondst als deze, niet even zou bellen met de plaatselijke ijswinkel en nam zelf ook geen contact op. Vandaag kwam het alsnog voor elkaar.

Telkasten

Op de binnenplaats van het bureau deed onze fotograaf nog een opmerkelijke ontdekking. Achter de ijshoorn lagen de sinds afgelopen weekend vermiste telkasten van de gemeente, afdeling verkeerszaken. De kastjes werden ontvreemd van een lantaarnpaal aan de Meidoornlaan. Het handeltje werd even later teruggevonden door politieagenten, die tot vandaag nog geen idee hadden wat ze nou precies gevonden hadden. De telkasten met een waarde van tienduizend euro worden zo spoedig mogelijk overgedragen aan de gemeente. Eind goed, al goed...

Update: ijshoorn gestolen in Nootdorp

Telkasten gestolen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant