Aanstaande vrijdag: start containeractie

Actueel 80 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In het hoofdkwartier van de stichting Khanyo Luka Krestu aan de Monnikenweg in Pijnacker werden vorige week de laatste voorbereidingen getroffen voor een nieuwe containeractie in Zuid-Afrika.

Al twee maal verscheepte de stichting massaal aangeboden tweedehands spullen naar het Afrikaanse land. Inmiddels hebben deze goederen hun bestemming bereikt en zijn honderden kinderen gelukkig gemaakt.

Khanyo Luka Krestu concentreert zich nu op een project aan de Oostkaap. Voor de inrichting van een crèche voor aidswezen (die vaak bij opa en oma inwonen) zijn veel functionele, maar ook educatieve spulletjes nodig. Vanaf aanstaande vrijdag 13 maart, is het weer mogelijk om goederen te brengen naar de container aan de Monnikenweg. Wel even van tevoren bellen met 015 - 369 5367 of 369 4328.

Wat kunt u brengen?

De stichting is specifiek op zoek naar: speelgoed, poppen (geen Barbies en toebehoren), knuffels (liefst gewassen), kinderfietsjes, driewielers, steppen, houten puzzels, educatief speelgoed, schrijf- en tekenspullen, vetkrijt, schoolborden, papier, knutselmateriaal, schommels en buitenspeelgoed, tafels, babykleding en luiers, kinderkleding en schoentjes (tot zes jaar), dekens, matrassen, lakens, handdoeken, buggy’s, borden, bekers, bestek en pannen.

Geen volwassenenkleding en computers, want daar kan de douane in Afrika moeilijk over gaan doen.

WK Voetbal

De stichting doet ook nog een speciaal beroep op sportverenigingen. Voetballen en doelnetten zijn erg gewild aangezien er in Afrika volgend jaar het WK voetbal wordt georganiseerd. Maar denk ook aan sport- en voetbalschoenen!

Kortom: duik de schuur of zolder in, mobiliseer je sportvereniging en breng - na een telefoontje - de hele handel naar de Monnikenweg 3. Nog een leuk feitje: zelfs de container wordt hergebruikt aan de Oostkaap. “Die gebruiken ze daar rustig om bijvoorbeeld een kapsalon in te beginnen”, zegt Ria van Schie van Khanyo Luka Krestu. Meer informatie is te vinden op: khanyoluka.org.

Bouwen

Voor de crèche aan de Oostkaap is ook een nieuw gebouw nodig. De kinderen bivakkeren nu in een lemen hutje met geen of weinig sanitair. Inmiddels is de helft van het geld voor de bouw van een nieuw onderkomen bij de stichting binnen, maar er is nog 15.000 euro nodig om het geheel naar behoren te bouwen. Wilt u de stichting steunen? Dan kunt u een bijdrage overmaken naar banknummer: 120 273 055.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant