Informatieve avond School Noorderbreedte

Actueel 54 keer gelezen

Pijnacker – Een aantal partners van Brede School Noorderbreedte organiseren aanstaande dinsdag, 10 maart, een informatieve avond. In de Ouderkamer, gevestigd in basisschool De Tweemaster locatie Acacialaan, wordt van 19.30 tot 21.00 uur voorlichting gegeven over de keuzemogelijkheden voor de kinderen en ouders in Pijnacker Noord.

Noorderbreedte is de eerste Brede School in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De meerwaarde komt onder andere naar voren bij de extra gecreëerde ontwikkelingskansen die door de partners gezamenlijk verzorgd worden. Maar nog niet iedereen in Pijnacker Noord is hiervan op de hoogte, vandaar deze informatieve avond.

“Eenmaal op de basisschool horen ouders en kinderen vanzelf wel over Noorderbreedte, bijvoorbeeld door de buitenschoolse activiteiten”, weet Jeannette Büthker, directeur van Stichting Peuterspeelzalen PePijN én partner van de Brede School. “Deze avond is juist bedoeld voor ouders die gaan beginnen aan de schoolcarrière van hun kinderen.”

Aanwezig zijn medewerkers van Skippy kinderopvang, PePijN, de drie basisscholen in de wijk (Josephschool, De Tweemaster locatie Acacialaan, Willem Alexanderschool), buitenschoolse activiteiten en de Ouderkamer. “Noorderbreedte is een mooi samenwerkingsverband waar veel omheen hangt. De voorzieningen zijn heel uniek.”

Alle kinderen

Noorderbreedte bewaakt en bevordert onder meer de doorlopende ontwikkeling van kinderen van nul tot twaalf jaar door afstemming en samenwerking tussen de partners op diverse gebieden. “Het VVE-programma, Voor- en Vroegschoolse Educatie, heeft een doorgaande leerlijn. Er vindt niet alleen overdracht plaats maar het loopt door in de groepen één en twee van de basisschool.”

Zo gaat taalprogramma ‘Puk en Ko’ van de peuterspeelzaal op de basisschool naadloos over in ‘Ik en Ko’. “De thema’s zijn hetzelfde dus het is voor de kinderen een feest van herkenning”, is de ervaring van Jeannette Buthker. “Een mooie opbouw waarmee hun woordenschat wordt uitgebreid. Net zoals het project Boekenpret voor kinderen van twee tot en met zes jaar.”

Het VVE-project is weliswaar ooit begonnen als een project om de taalachterstand structureel aan te pakken, in de loop der tijd is het programma veel breder geworden. “Het is voor alle kinderen goed. ‘Puk en Ko’ heeft drie niveaus zodat we het kunnen afstemmen op de kinderen, of ze nu voor of achter lopen of gemiddeld zijn.”

Laagdrempelig

Pijnacker Noord blijkt in de praktijk een enorme ‘proeftuin’ te zijn waar veel met succes wordt uitgeprobeerd. “Vernieuwende dingen die vervolgens gemeentebreed worden ingevoerd. Daar moet je toch bij zijn”, vindt de peuterspeelzaaldirecteur. “Ook de Ouderkamer is heel erg leuk, inloopochtenden waar je mensen uit de wijk kan ontmoeten en met interessante onderwerpen.”

“Heel aantrekkelijk is daarnaast het aanbod aan buitenschoolse activiteiten voor kinderen die in Noord wonen of daar gebruik maken van voorzieningen als school of opvang. Het is een simpele manier om kennis te maken met activiteiten die mogelijk zijn in ons dorp en dat voor een vriendelijk prijsje. Hoe makkelijk kan je het krijgen. Maar ook organiseert Noorderbreedte weerbaarheidstrainingen voor bepaalde groepen van de basisschool.”

De informatieve avond wordt geopend met een aantal korte praatjes van de kinderopvang, peuterspeelzaal, basisschool en buitenschoolse activiteiten. “Een schets van wat ze doen en daarna is het een gezellig en informeel samenzijn. Het is een laagdrempelig avondje shoppen langs de mogelijkheden in Noord”, besluit Jeannette Büthker uitnodigend.

> Zie voor meer informatie: www.noorderbreedte.org.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant