'Maart Muziekmaand' in OJC de Trucker

Actueel 112 keer gelezen

Pijnacker - Komende zaterdag 7 maart wordt de ‘Maart Muziekmaand’ van OJC De Trucker geopend met een enerverende muziekbeurs, die de muziekliefhebber niet mag missen.

Er zijn in het jongerencentrum aan de Stationsstraat 34 in Pijnacker, onder andere akoestische optredens, dj’s, een platenbeurs en een human-beatbox workshop. De entree is op deze middag geheel gratis.

Boven

Van 12.00 uur tot 18.00 uur is er zowel in de bovenzaal als de benedenzaal veel te beleven. In de bovenzaal, op de eerste verdieping, is er de Acoustic Rock Area met een platen/cd beurs en akoestische optredens van de gerenommeerde coverband Southend68, die vele bekende rockhits unplugged zal spelen en een optreden van Jimdus en nog wat artiesten.

Beneden

De benedenzaal zal worden omgetoverd tot Dance & Hip Hop Area. Verschillende djs zullen in het dance- en hiphop genre hun deuntjes ten gehore brengen. Als hoogtepunt wordt er een human beatbox workshop verzorgd worden door Dance Max. De beatbox is ontstaan in New York, en vooral in de achterstandswijken waar mensen woonden die geen geld hadden voor dure muziekapparatuur, maar die toch muziek wilden maken. Zij begonnen gebruik te maken van hun mond om de genoemde drummachines te imiteren. Dit is uitgegroeid tot een belangrijk element in de Hiphop-cultuur. In deze workshop leer je de basis sounds van Beatboxen en de verschillende ritmes. De workshop start om 14.00 uur en om 15.30 uur.

Avondprogram

Vanaf 21.00 uur op deze zaterdagavond gaat de Trucker weer open voor een rockfestijn met de stevige Haagse coverband Pogo-A-Gogo als geweldige afsluiter van deze muziekdag. Op het repertoire hebben zij covers van: Rage Against The Machine, H-Blockx, Green Day, System of a Down, Red Hot Chili Peppers, Muse, Foo Fighters, Marylin Manson, AC/DC en Korn. Dit wordt een optreden met veel actie op ‘t podium! Entree bedraagt 5 euro, pashouders betalen slechts 3 euro.

De muziekmaand maart staat in jongerencentrum de Trucker ook nog bol van andere muzikale activiteiten. Op vrijdag 13 maart komt de in Pijnacker mateloos populaire Band Zonder Banaan (BZB) voor een unplugged optreden naar de Trucker, dit optreden is inmiddels uitverkocht. Op vrijdag 20 maart is er een extra optreden van de BZB. Zaterdag 21 maart staat in het teken van de voorronde van Rottepop, met de bands Tripper, Mensergerjeniet en Kangaroo Dynasty (entree gratis). Op vrijdag 27 maart komt het jazztrio Mostmusic Jazzenzo naar de Trucker en op zaterdag 28 maart wordt de muziekmaand waardig afgesloten met een optreden van de Green Day coverband Dookie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant