Jonginwebsite pas in juni online

Actueel 72 keer gelezen

Pijnacker - De website Jonginpijnackernootdorp.nl gaat pas in juni de lucht in. Dat heeft een medewerker van Kuseema uit Nijmegen vandaag in een telefonisch interview laten weten.

Dit is enigszins opmerkelijk, want wethouder Leo Suijker gaf tijdens de raadsvergadering van 19 februari aan dat “alleen voor 2009” een contract is afgesloten. Dat betekent dus dat er een mogelijkheid bestaat dat de website al na een half jaar weer uit de lucht wordt gehaald.

De partij Eerlijk Alternatief stelde eerder vragen over de torenhoge kosten voor de site, het onderhoud, en redactiewerving: namelijk ruim 34.000 euro. Volgend jaar zullen de kosten lager uitpakken: 7500 euro.

Het Jonginproject draait inmiddels in een aantal gemeenten met een forumfunctie. Eerder bereikte onze redactie al signalen dat er geen enkele controle is op het forum, gezien de ronduit schunnige reacties. Kuseema ontkent dit echter: “24 uur per dag zitten we er niet bovenop, maar we benaderen alles zeer zorgvuldig en lezen eerst alles.” Wanneer we een forumreactie letterlijk citeren is het even stil. “De reacties die het forum niet hebben gehaald zijn vaak nog veel erger”, aldus Kuseema.

Op Jongin worden thema’s besproken over o.a. werken en wonen, drugs, seks, vrije tijd, kopzorgen en gezondheid. De redactionele invulling moet voor twintig procent door de eigen gemeente worden aangeleverd. Tachtig procent wordt door een centrale redactie in Nijmegen geplaatst.

> Bekijk hier een Jonginsite

Gemeente trekt 34.000 euro uit voor site

Van de Gevel en Suijker geen vriendjes

Zo kan het ook...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant