Buddenberg roept bureauchef op het matje

Actueel 36 keer gelezen

Oude Leede - Burgemeester Rik Buddenberg neemt de zaak rondom het vreugdevuurincident in de Oude Leede hoog op. Maar uit antwoorden op vragen van de nieuwe politieke partij Eerlijk Alternatief blijkt dat hij nog bozer is op de politie dan op de jongeren die tijdens de nieuwjaarsnacht twee auto’s en caravan in lichterlaaie zetten.

“In het voorbereidingsproces zijn er duidelijke afspraken gemaakt over hoe op te treden”, schrijft hij. Bij een ‘autobrand’ moest er direct geblust en gehandhaafd worden volgens Buddenberg. “De politie heeft uit operationele overwegingen besloten om niet in te grijpen en ook de brandweer niet gealarmeerd.” Buddenberg werd die nacht evenmin op de hoogte gesteld van de brand.

"Deze afspraken dienen te worden nagekomen", schrijft de burgemeester die in 2006 tijdens de veelbesproken Oranjerellen ook niet op de hoogte werd gebracht door de coördinator van politie Haaglanden over de inzet van een politiemacht op de Sportlaan.

Buddenberg heeft inmiddels de chef van bureau Pijnacker-Nootdorp op het matje geroepen. “Ik heb aangegeven zeer ontstemd te zijn over de gang van zaken.”

Om te voorkomen dat volgende jaarwisseling zonder overleg wordt afgeweken van gemaakte afspraken, heeft de politie het verzoek van Buddenberg opgenomen als agendapunt. Of er in de Oude Leede volgend jaar een vreugde ontstoken mag worden is nog onzeker zo blijkt uit de brief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant