Wethouder Kees van der Kraan blijft aan

Actueel 256 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - (Update 23:15) Dinsdagavond werd in het vergadercentrum in Nootdorp het IRS-rapport besproken in de gemeenteraad.

In het IRS-rapport is onderzocht of het college alert heeft gereageerd op de berichten over een groeiende financiële crisis in de wereld in relatie tot het eigen vermogensbeheer. Volgens het onderzoek ging de gemeente ook na alarmerende berichten over de financiële wereld en de twijfels over de IJslandse banken gewoon door met het wegzetten van geld. Zo werd er 12 miljoen op een IJslandse bank geparkeerd.

Tot op heden is er nog geen duidelijkheid of de gemeente dit bedrag ooit nog terug zal zien. Door IRS geïnterviewde betrokkenen hadden het over de ‘automatische piloot’ en business as usual.

GroenLinks en Leefbaar Pijnacker Nootdorp, die eerder een motie van wantrouwen indienden tegen de verantwoordelijk wethouder Kees van der Kraan, kregen dinsdagavond bijval van de VVD. Uiteindelijk stemden 14 raadsleden tegen de motie en 13 vóór. Deze uitslag, in het voordeel van de wethouder dus, heeft er wel voor gezorgd dat er wrijving is ontstaan tussen de fracties. Van der Kraan denkt overigens zelf niet aan opstappen: "Dat is niet in het belang van de gemeente." Op verzoek van burgemeester Buddenberg gaan de ruziënde coaltiepartners binnenkort kijken of er nog een lijmpoging mogelijk is.

> AD: Nu ook nog politieke crisis

Onderzoeksrapport deposito’s

'Wethouder beheerde geld niet goed'

Extra vergadering over twaalf miljoen

'Gemeenten schuldig aan IJslandcrisis'

'Overheden niet fout met gelden IJsland'

Negen gemeenten met geld in IJsland

Gemeente getroffen door kredietcrisis

Icesavespaarders krijgen geld voor kerst

Onderzoek naar 12 miljoen loopt nog

Noord-Holland in beroep tegen besluit

Kabinet dwarsboomt plan lagere overheden

Bureau IRS onderzoekt handelen gemeente

Onafhankelijk onderzoek naar geldcrisis

Reageer op extra raadsvergadering

Bankcrisis kost gemeente 6 ton per jaar

Gedupeerde overheden bundelen krachten

Wethouder wist van niets

Risico IJslandse bank was bekend

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant