Extra vergadering over twaalf miljoen

Actueel 202 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Onder voorbehoud is een extra raadsvergadering gepland op dinsdag 9 december. Tijdens deze vergadering wordt het onderzoeksrapport naar het 12 miljoen-debacle besproken.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft gelden uitstaan bij de in de problemen geraakte IJslandse bank Landsbanki Islands. Het is nog maar de vraag of het geld ooit nog terug komt.

Leefbaar Pijnacker-Nootdorp en GroenLinks zegden op 21 oktober het vertrouwen op in de verantwoordelijk wethouder van financiën Kees van der Kraan. CDA, CU-SGP, VVD en de PvdA kozen voor een andere weg. Deze fracties wilden op initiatief van het CDA een onafhankelijk onderzoek naar naar de integriteit van het college én een antwoord op de vraag of er op basis van de informatie toentertijd de juiste keuzes zijn gemaakt. Dit rapport wordt dus dinsdag besproken.

De bespreking is openbaar, inwoners kunnen vanaf de publieke tribune de raadsvergadering bij te wonen. De vergadering vindt plaats in het Raadhuis aan de Dorpsstraat 40 in Nootdorp en begint om 20.00 uur.

Spreekrecht voor het publiek

Wilt u zelf iets zeggen over een bepaald agendapunt, dan kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Neem hierover contact op met de griffier, uiterlijk tot 15.00 uur van de dag vóór de vergadering op telefoonnummer 015 - 31027 46/48/51. Het e-mailadres is: griffie@pijnacker-nootdorp.nl

Radio Excellent

De raadsvergadering wordt uitgezonden via radio Excellent, de lokale omroep, die te ontvangen is op de kabel in Pijnacker via 93.1 of 107.1 en in Nootdorp via 92.2, of via de FM op 105.2 of 105.6. Op Telstar Online is er weer de mogelijkheid om direct een reactie te plaatsen op de website. Wij linken deze avond naar de livestream van Excellent.

'Gemeenten schuldig aan IJslandcrisis'

'Overheden niet fout met gelden IJsland'

Negen gemeenten met geld in IJsland

Gemeente getroffen door kredietcrisis

Icesavespaarders krijgen geld voor kerst

Onderzoek naar 12 miljoen loopt nog

Noord-Holland in beroep tegen besluit

Kabinet dwarsboomt plan lagere overheden

Bureau IRS onderzoekt handelen gemeente

Onafhankelijk onderzoek naar geldcrisis

Reageer op extra raadsvergadering

Bankcrisis kost gemeente 6 ton per jaar

Gedupeerde overheden bundelen krachten

Wethouder wist van niets

Risico IJslandse bank was bekend

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant