Nootdorper opgepakt voor brandstichting

Actueel 59 keer gelezen

Amersfoort/Nootdorp - De politie heeft eind november een 44-jarige inwoner van Nootdorp opgepakt. Hij wordt verdacht van brandstichting in Amersfoort. Dat heeft de politie vrijdag bekend gemaakt.

De politie kwam de Nootdorper op het spoor na een uitgebreid onderzoek naar een brandstichting bij een inmiddels failliet bedrijf. Het pand was op 16 augustus tot tweemaal toe doelwit van brandstichting. Bij de eerste poging - kort na middernacht - werd een 21-jarige man uit Almere betrapt en aangehouden.

In de avonduren werd nogmaals brand gesticht. Op 5 september ontstond rond vijf uur weer brand in het inmiddels leegstaande pand. Het pand brandde geheel uit. Hierbij bleek na onderzoek door de rechercheurs van de Forensische Opsporing weer sprake van brandstichting. De Nootdorper en een 24-jarige man uit Bussum worden verdacht van deze brandstichtingen.

De politie heeft met de Nootdorper nog een extra appeltje te schillen, de politie verdenkt hem tevens van diefstal, vernieling, oplichting en flessentrekkerij. Beide verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant