“Iets betekenen voor de medemens”

Actueel 139 keer gelezen

Pijnacker - Na een periode van bijna twee jaar heeft het brandweerkorps van Pijnacker-Nootdorp weer een vaste brandweercommandant in de persoon van Lucien Groenewegen.

De Nootdorper is op 1 november in de nieuwe kazerne aan de Nootdorpseweg aan de slag gegaan. Plaatsvervangend commandant Ab Rolvink neemt volgende week vrijdag, 12 december, officieel afscheid. Lucien Groenewegen is als commandant de opvolger van Carolien de Vries, die in 2006 afscheid nam van de brandweer. In de afgelopen twee jaar heeft Martien van Boeschoten als interim manager de honneurs waargenomen, samen met plaatsvervangend commandant Ab Rolvink die nu, na ruim dertig jaar, vertrekt bij de spuitgasten.

Nootdorper Rolvink moet vanwege zijn leeftijd afzwaaien. “Ik wilde helemaal nog niet weg, blaak nog van energie. Bij de brandweer moet je echter op je zestigste stoppen, omdat wij geen commandant hadden, mocht ik nog een jaartje blijven. Aan de andere kant ben ik er trots op dat ik bij zo’n mooie organisatie heb mogen werken en een beetje mijn ideeën heb kunnen uitdragen.”

Als vrijwilliger is Ab Rolvink begonnen bij het korps van Nootdorp waar hij ruim achttien jaar commandant zou zijn, eerst nog als vrijwilliger en sinds 2000 als beroepskracht. “Mijn drive bij de brandweer was niet zo zeer het blussen van brandjes maar juist het mogen en kunnen helpen van mensen. Iets betekenen voor de medemens.”

De 32-jarige Lucien Groenewegen, die met partner Kim en dochtertje Senna in Nootdorp woont, is opgeleid als werktuigbouwkundige. Na zijn opleiding rolde hij het bedrijfsleven in maar dat gaf hem niet de juiste voldoening. Hij ontdekte de officiersopleiding van de brandweer, werd stafofficier en was de laatste drie jaar hoofd van de afdeling Regionale Alarmcentrale van de brandweer in Haaglanden. “Ik heb nooit spijt gehad, de brandweer is mijn ding”, aldus de nieuwe commandant die in zijn vrije tijd actief is bij RKDEO.

In de Telstar van volgende week een uitgebreid interview met de komende en gaande brandweerman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant