Jeugdhonk Choizz gesloten na wangedrag

Actueel 465 keer gelezen

Nootdorp - Met de sluiting van jeugdhonk The Choizz in Nootdorp is deze week het zoveelste dieptepunt binnen het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente bereikt.

In het afgelopen weekend hebben jongeren buiten vernielingen aangericht en zijn er drie ruiten ingegooid. Niet alleen bij het jongerencentrum Choizz, maar ook bij het ernaast gelegen pand van Nové zijn er ruiten gesneuveld.

Het jeugd- en jongerenwerk in de Pijnacker-Nootdorp wordt uitgevoerd door Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland uit Waddinxveen. Deze stichting zag donderdagmorgen geen gelegenheid om uitleg te geven over de situatie. Het is immers niet de eerste keer dat er een jeugdcentrum wordt gesloten in de dorpskernen na ernstig wangedrag van bezoekers. Zo werd de Hofnar in Pijnacker diverse malen gesloten na bedreigingen en vernielingen door bezoekers en sloopten jongeren in Ypenburg hun splinternieuwe onderkomen. In Delfgauw hebben ook verschillende incidenten plaatsgevonden

De gemeente meldt dat het alcohol-, drugs- en rookbeleid een oorzaak is van de ellende in Nootdorp. “Dit echter met als resultaat dat een grote groep jongeren nu buiten rookt, drinkt en baldadig is. De laatste tijd, met name op de vrijdagavonden, leidt dit tot ongewenste situaties. Besloten is om het centrum tijdelijk te sluiten in de avonduren. Een radicale stap waarmee we de jongeren duidelijk willen maken dat het zo niet verder kan”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Choizz blijft ’s middags wel open om de goedwillende tieners niet te duperen. De komende tijd zullen de jongerenwerkers ‘s avonds buiten gesprekken aangaan over de reden van de avondsluiting en de politie zal zolang dit nodig is meer surveilleren. Gemeente, politie en jongerenwerk zijn in overleg over de te nemen stappen. Van de vernielingen is inmiddels aangifte gedaan.

Onderzoek Hofnar overval gaat door

Hofnar maandag zeker open

Hofnar waarschijnlijk maandag weer open

Jeugdhonk De Hofnar deze week gesloten

Jeugdhonk De Hofnar overvallen

Hofnar tijdelijk dicht na bedreigingen

Jongeren van the Choizz in kerstsfeer

The Lighthouzz krijgt ander interieur

The Lighthouzz krijgt nieuwe naam

Meidenavond in the Lighthouzz

Meer ruimte voor bezoekers Lighthouzz

Lighthouzz tóch geschikt voor jeugd

Jeugdhonk Ypenburg gesloten

Extra links

Halfjaarverslag Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland januari t/m juni 2008 (PDF, 244 kB)

Bijlage: activiteiten (PDF, 584 kB)

Bijlage: bezoekersaantallen (PDF, 13 kB)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant