Onvoki genomineerd voor 'Doener Award'

Actueel 126 keer gelezen

Pijnacker - Op zaterdag 1 november vindt de jaarlijkse uitreiking van de 'Doener Awards' plaats. De Doener Awards zijn twee geldprijzen ter waarde van € 2500,-, één voor het beste project en één voor de beste voorlichting.

Deze prijzen worden uitgereikt aan particulieren of organisaties die zich op indrukwekkende wijze inzetten voor mensen in ontwikkelingslanden. De uitreiking vindt tijdens de KPA-Wilde Ganzendag: een bijeenkomst voor particuliere initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in Den Haag. Speciaal voor deze dag spreekt minister Koenders de aanwezigen toe via een videoboodschap over het belang van het particulier initiatief.

Een deskundige jury beoordeelde vorige week de genomineerde projecten. Op 1 november kunnen ook de bezoekers van de KPA-Wilde Ganzendag hun stem uitbrengen op een van de genomineerden.

Onder de genomineerden voor de Doener Award 2008 is ook Stichting Onvoki uit Pijnacker. Deze stichting zorgt voor basisonderwijs aan kinderen in Togo, West-Afrika. Andere genomineerden zijn: Yojana Projecthulp uit Hensbroek, Stichting Bike4All by Marco Polo Cycling uit St. Oedenrode, Stichting Ninos de Guatemala Nederland uit Rotterdam, Stichting Max uit Bloemendaal en de Stichting VCAA (Vision Commitment - Action in Africa) uit Amsterdam.

NCDO en Wilde Ganzen organiseren voor de vierde keer de KPA-Wilde Ganzendag. Tijdens deze dag komen ongeveer 800 vrijwilligers uit heel Nederland bijeen om ervaringen uit te wisselen over hun ontwikkelingsprojecten.

> onvoki.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant