Dorpsgenoten naar Noord-Thailand

Actueel 38 keer gelezen

Nootdorp - In augustus 2009 vertrekt vanuit Nootdorp een groep jongeren en een groep volwassenen naar Noord-Thailand om bij de stichting Mercy International te gaan werken.

Voor deze werkvakantie, mede georganiseerd door “Work in Progress”, de “Thuisfrontcommissie” van PKN gemeente Nootdorp en “Beter-uit Reizen” is nog een aantal plaatsen beschikbaar. De organisatie is op zoek naar enthousiaste jongeren en volwassenen die graag mee willen. De reis is een ideale kans voor jongeren en volwassenen om twee, misschien drie, weken zinvol te werken (o.a. aan jezelf) en in een prachtig tropisch land te verblijven.

Lokale partners

Dit jaar zal deze reis mede mogelijk worden gemaakt door Beter-uit Reizen die financieel garant staat voor het “New Life Centre” en door “Mercy International”. Beide organisaties hebben goede ervaringen met het te werkstellen en onderbrengen van grotere groepen jongeren en/of volwassenen.

Project

Wanneer? Drie weken in de maand augustus 2009, nog nader te bepalen door de deelnemers. Waar? Chiang Mai en/of Phrae/Phetchabun in het noorden van Thailand. Werkzaamheden? De werkzaamheden zullen bestaan uit het algemeen onderhoud en (ver)bouwen van diverse locaties van de lokale partners. Daarnaast wordt een groot deel van de tijd gebruikt voor het contact met de kinderen, denk aan voetballen, zwemmen of Engelse les/conversatie. Dit alles onder begeleiding van ervaren reisleiders.

Vrije tijd

In de vrije tijd gaat men de omgeving, de gewoontes, de mensen, het eten en drinken van Thailand leren kennen. De lokale partners beschikken over goede gidsen en deze zullen de reislustige alle interessante plaatsen in en om Chiang Mai laten zien. Naast de toeristische plaatsen zal er ook een mogelijkheid zijn om de zendingsechtparen van onze gemeente in Chiang Mai en Hanoi (in Vietnam) te bezoeken. Uiteraard heeft de culturele wisselwerking met andere bevolkingsgroepen een hoge prioriteit, denk met name aan de bergvolken en minderheden in Noord-Thailand.

Reis- en verblijfskosten

Ongeveer 1600 euro, maar is nog niet helemaal bekend omdat het tijdstip en de prijs van de vlucht en het onderkomen nog onbekend zijn.

Donaties

“In 2007 mocht “Work in Progress” een totaal bedrag van 22.294 euro aan giften voor de diverse acties ontvangen. Deze giften zijn verdeeld onder de deelnemende jongeren voor hun werkvakantie naar Honduras in 2007 (budget 15.325 euro) of staat op hun persoonlijk reisbudget onder het beheer van Work in Progress voor een latere werkvakantie.

Mocht u willen doneren dan kan dat. Het banknummer is 13.73.63.931, t.n.v. Diaconie SOW gemeente te Nootdorp, o.v.v. Thailand en het project. Giften gestort op deze rekening zijn hiermee aftrekbaar op uw belastingaangifte.

Interesse?

Wilt u ook graag mee als reisgenoot naar Thailand in de zomer van 2009? Neem dan even contact op met Henk Niphuis (henkpvd@yahoo.com) of tel: 015-3109974. Alle nieuwe informatie en een reisverslag van deze trips zullen t.z.t. in de Eendracht gepubliceerd worden.

> mercy-international.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant