Avanti verliest in slotfase

Actueel 52 keer gelezen

Maassluis - Ondanks beter spel dan vorige week is Avanti er niet in geslaagd om de twee punten mee terug te nemen naar Pijnacker. In en tegen Maassluis werd na een 9-9 stand bij rust de wedstrijd in het laatste kwartier verloren. Eindstand 17-15.

De wedstrijd begon zonder coach Steven Mijnsbergen die op het laatste moment was opgepiept door zijn werk, dus stond de coach van het tweede, Karim Ratoube, langs de kant. De wedstrijden tegen Maassluis zijn de laatste jaren speciaal omdat Christie van Wijk (erelid van Avanti) daar de scepter zwaait. Maar deze dag was extra speciaal omdat precies op de dag dat Christie van Wijk Sarah zag de wedstrijd Maassluis tegen Avanti geprogrammeerd stond. Vele Avanti-leden waren speciaal voor deze dag naar Maassluis gekomen, zodat het gezellig druk langs het veld was.

Met Laurens Post op de plek van de geschorste David Post ontspon zich een leuke wedstrijd. Het scoreverloop golfde de eerste helft op en neer. Avanti was de ploeg die de eerste twee puntenmarge op het scorebord kreeg dankzij doelpunten van Colin van der Zanden en Kirsten Post (2-4). Maar daarna viel het scoreverloop aan Avanti-zijde even stil en ging Maassluis erop en erover (6-4). Pas vlak voor de rust kwam Avanti langszij en dankzij twee loepzuivere schoten van Laurens Post werd het 8-8. En na de 9-8 was het Colin van der Zanden die de ruststand op 9-9 bracht.

Avanti kwam goed uit de kleedkamers en pakte een voorsprong via Dé Post en Fenna Teunissen (9-11). Maar bij Maassluis was deze middag een aantal spelers zeer zuiver op schot en dat leidde er toe dat het initiatief weer uit handen gegeven werd. Drie doelpunten in drie minuten betekende 12-11. Tot aan de 13-13 halverwege de tweede helft ging het scoreverloop gelijk op. Maar net als in de eerste helft had Avanti een fase van ongeveer tien tot vijftien minuten dat er niet gescoord werd. En dat werd de ploeg van Karim Ratoube uiteindelijk fataal. Maassluis scoorde wel en liep uit naar 17-13. Aanvoerder Dé Post verkleinde met twee doelpunten nog wel de achterstand, maar Maassluis pakte de twee punten en bezorgde coach Christie van Wijk een extra verjaardagscadeau. Eindstand 17-15.

Doelpunten: Dé Post (4), Laurens Post (3), Ronald Struijk (2), Fenna Teunissen (2), Colin van der Zanden (2), Kirsten Post en Mariska Zuidervaart.

Avanti gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie en speelt komende week mee in het bekertoernooi van de Haagse Korfbaldagen. In dit toernooi wordt in de poulefase gespeeld tegen WION en HKV/Ons Eibernest.