Avanti wint in tumultueuze wedstrijd

Actueel 55 keer gelezen

Krimpen aan den IJssel – Korfbalvereniging Avanti behaalde een nuttige 10-13 overwinning op KOAG. De door blessures geplaagde tegenstander KOAG speelde deze middag fysiek en bij tijd en wijle zeer provocerend. Bij één van die provocaties moest David Post met een rode kaart van het veld.

KOAG had tot nu toe geen punten behaald en moest het deze middag zonder sterspeler Mark Tissink stellen. Bij Avanti zat trainer-coach Steven Mijnsbergen weer op de bank nadat hij een schorsing van drie wedstrijden had uitgezeten. Voor Avanti zijn de wedstrijden tegen KOAG altijd zeer moeizaam door het veelal fysieke spel. Ook deze zaterdag werd er fanatiek op de man/vrouw verdedigd. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht en kwam Avanti binnen zes minuten op een 0-3 voorsprong door afstandsschoten van Colin van der Zanden (tweemaal) en Ronald Struijk. De tweede aanval lukte het niet om door te zetten naar 0-4 en na twintig minuten scoorde KOAG het eerste doelpunt. Tot aan de rust wist Avanti de voorsprong van twee doelpunten vast te houden. Ruststand 3-5.

Na de rust bleef de marge aanvankelijk twee doelpunten, maar de eerste aanval pakte door en via Colin van der Zanden en Dé Post kwam Avanti op 5-9. Maar binnen de minuut had KOAG de marge alweer verkleind tot twee. Toen ontstond er tumult in het veld. David Post was de vele provocaties van zijn tegenstander zat en kon zich niet langer beheersen. De scheidsrechter stuurde beide spelers van het veld. Als het tegenzit, zal Avanti een aantal weken zonder David Post moeten spelen. Voor Avanti, dat qua vakkensamenstelling net zijn draai begon te vinden, is dit een forse tegenvaller. Vanwege praten over de betreffende situatie kreeg een andere KOAG heer ook nog een gele kaart. Toen KOAG in deze tumultueuze situatie via een balletje onder de korf ook nog de aansluitingstreffer maakte leek het benauwd te worden voor Avanti. Maar het was Colin van der Zanden die deze middag met scherp schoot en met een belangrijk doelpunt Avanti op 8-10 bracht. Mirjam Duin scoorde via een prachtig afstandsschot de 8-11.

Toch toonde KOAG zich onverzettelijk en kwam wederom terug tot op één punt (10-11). Een prachtig afstandsschot van Dé Post en een strafworp van Ronald Struijk (via de ingebrachte Laurens Post) brachten Avanti een 10-13 overwinning.

Doelpunten: Colin van der Zanden (6), Ronald Struijk (4), Dé Post (2) en Mirjam Duin.