Waarschuwing: nieuwe truc autodieven

Actueel 55 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De politie waarschuwt bestuurders voor een truc die autodieven steeds vaker gebruiken. Daarbij wordt de automobilist uit zijn auto gelokt door een papier op zijn achterruit.

Als een bestuurder in zijn wagen stapt en klaar is om weg te rijden, ziet hij het papier op de ruit. De automobilist stapt uit, terwijl de sleutel nog in het contact zit en de deur open blijft. Op dat moment slaan criminelen toe, omdat de meeste mensen hun autopapieren of handtas in de auto liggen. Neem dus altijd de sleutel uit het contact als u uitstapt, ook al is het maar voor even en sluit de wagen af.

Meer preventietips vindt u op de website www.politie.nl.

UPDATE:

Pijnacker-Nootdorp – Het bericht over een nieuwe truc die wordt gebruikt door autodieven blijkt een broodje aap verhaal. Dagblad Trouw bracht vorige week het nieuws over een bende die door een papiertje op de achterruit van een auto te plakken, de bestuurder laat uitstappen en er vervolgens met het voertuig of waardevolle spullen vandoor gaat.

De organisatie Virusalert, de Nederlandstalige informatiebron over computervirussen en gespecialiseerd in hoax-berichten, heeft naar nu bekend is geworden in maart vorig jaar al melding gemaakt dat het hier om een broodje aap verhaal gaat. Een redacteur van Virusalert: “Wij hebben navraag gedaan bij de politie, maar die zegt van niets te weten. Er is zeker geen waarschuwing of persbericht uitgegeven door de politie.” Bureau communicatie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp nam deze week het bericht uit Trouw over en publiceerde dit in de gemeenteberichten. “We hebben het bericht inmiddels van onze website gehaald. Voor de gemeenteberichten in de krant kunnen we nu niets meer doen”, aldus een woordvoerster van de gemeente. Het blijft natuurlijk wel altijd zaak om alert te zijn met het achterlaten van waardevolle spullen in een auto.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant