Jeroen van der Boom komt naar Nootdorp

Actueel 44 keer gelezen

Nootdorp - Voor de Nootdorpse feestweek, van 5 t/m 10 augustus, zijn de eerste act’s vastgelegd, de momenteel zeer succesvolle hitzanger Jeroen van der Boom zal er een optreden verzorgen.

Op vrijdagavond 8 augustus staat hij samen met de bekende coverband “Vangrail” In de grote tent van het kermis terrein. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Jeroen van der Boom staat al vanaf zijn twaalfde op de planken. In 1992 maakt hij zijn tv-debuut. Als presentator is hij aan diverse programma’s verbonden en bovendien richt hij de productiemaatschappij Rebel TV & Events op.

Zelf optreden blijft echter de grootste aantrekkingskracht op Jeroen uitoefenen. Na een hoofdrol in de theatershow Barcelona, wordt Jeroen gevraagd als hoofdrolspeler in Novomundo van Frank Wentink in Studio 21 te Hilversum. Inmiddels is zijn ook imitatietalent niet onopgemerkt gebleven. Zo geeft hij in de spraakmakende animatieserie ‘Café De Wereld’ van de VARA stem aan diverse bekende persoonlijkheden en maakt hij in 2007 zijn debuut bij het cabaret van Jack Spijkerman’s ‘Koppensnellers’.

Tijdens zijn optredens in het land boekt Jeroen steeds meer succes als zanger/entertainer. Na een plaat in ‘New Jazz Swing’-stijl, met eigen repertoire en jazzy bewerkingen van popklassiekers als ‘Don’t Stop Me Now’ en ‘Wonderful Tonight’, komt Jeroen in de zomer van 2007 met de single ‘Jij Bent Zo’.

Het origineel van David Bisbal is in Nederland niet tot de hitparades doorgedrongen, maar Jeroens versie komt, met een nieuw geschreven tekst van Tony Neef, wel in de hitlijsten terecht. Sterker nog, na enkele weken staat Jeroen op nummer 1 in de drie belangrijkste charts van Nederland en is daarna meer dan tien weken in de Top 3 terug te vinden.

Dan gaat alles snel, half november 2007 ligt de tweede single in de winkels. Eén wereld, en is meteen de 2e tophit voor Jeroen, Han Kooreneef die eerder aan de basis stond van vele hits van Marco Borsato schreef het lied in samenwerking met Daniel Gibson. Op 11 december 2007 staat “Eén wereld” al op de 1e plaats van alle hitlijsten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant