Aanvallend machteloos Avanti verliest

Actueel 24 keer gelezen

Krimpen aan den IJssel - In sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel maakte KOAG zijn thuissuprematie wederom waar. In een wedstrijd waarin zeer weinig doelpunten vielen werd Avanti met 10-7 verslagen.

Zeven doelpunten maken in een wedstrijd in de eerste klasse is vragen om problemen. En die kwamen dan ook. Geen enkele Avanti-speler en -speelster haalde het gebruikelijke niveau waardoor het een zeer moeizame wedstrijd is geworden. Beide ploegen verdedigden goed en Avanti had zichtbaar moeite met de strakke man op man verdediging van de geel-groenen. Gesteund door het fanatieke KOAG publiek kwam de ploeg uit Krimpen binnen vier minuten op een 2-0 voorsprong. De wedstrijd had toen al even stil gelegen vanwege een dweilpauze.

Het was geen lek in het dak waar bijna elke inwoner uit Pijnacker meteen aan dacht (met de Steinbachhal-historie in het achterhoofd), maar er lag nog drinkwater uit de bidons van de voorgaande wedstrijd op de vloer. Avanti zat deze avond vooral aanvallend niet lekker in de wedstrijd. Er zat weinig tempo in de aanval en er werd afwachtend aangevallen door weinig druk op de tegenstander te zetten. De ploeg miste de echte agressie in de duels. Met de rust had Avanti dan ook pas vier doelpunten gemaakt. KOAG had er net ééntje meer gemaakt en zocht met een 5-4 voorsprong de kleedkamers op.

Na de rust miste KOAG een strafworp en Avanti profiteerde via Mathijs Kranenburg door via een bijna ringloos afstandsschot op gelijke hoogte te komen. Het Avanti-publiek hoopte dat het nu erop en erover was. Maar Avanti miste in deze fase de precisie in de afronding: een doorloop werd gemist en dat had de eerste voorsprong kunnen zijn. KOAG had het vizier wel op scherp en liep uit naar een 7-5 voorsprong. Avanti had in de slotfase de pech dat er twee doelpunten werden afgekeurd, waarna KOAG de wedstrijd definitief besliste. Eindstand 10-7.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (2), Dé Post, Kirsten Post, Ronald Struijk, Fenna Teunissen en Colin van der Zanden.