Stadsgewest subsidieert Groenzone

Actueel 42 keer gelezen

Het Stadsgewest Haaglanden gaat het project Groenzone Berkel-Pijnacker met 200.000 euro subsidiëren. Dat heeft het dagelijks bestuur vandaag besloten.

Met dit geld zullen bodem- en fosfaatonderzoeken worden uitgevoerd die noodzakelijk zijn voor het afronden van het definitieve ontwerp van het gebied. Zonder deze bijdrage zouden deze kosten in mindering moeten worden gebracht op de inrichting van het gebied.

De Groenzone Berkel-Pijnacker is een gebied van 580 hectare tussen Pijnacker, Zoetermeer, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs. In het zuidwesten sluit de Groenzone aan op de Bergboezem Oude Leede richting het Midden-Delfland gebied. De Groenzone is op dit moment nog voornamelijk agrarisch gebied en het plan is er een natuurrijk recreatiegebied van te maken met fiets en wandelpaden voor de bewoners van de omliggende gemeenten, maar ook voor de honderdduizenden recreanten uit regio’s Haaglanden en Rotterdam.

Regiobestuurder Groen van het Stadsgewest, Marcel Houtzager: “Ik ben blij dat wij deze bijdrage aan de plannen kunnen bieden. Hier wordt een belangrijke schakel toegevoegd aan de broodnodige Groenblauwe Slinger in de regio. Voor balans tussen de drukte in de stad en de rust op het platteland.” Als alles volgens plan verloopt kan de uiteindelijke aanleg in 2009 beginnen en in 2013 worden afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant