Dorcas haalt 1500 kilo kleding op

Actueel 0 keer gelezen

Pijnacker - De werkgroep Dorcas Hulp Delft en Haaglanden, onderdeel van de chr. Hulp en Ontwikkelingsorganisatie Dorcas Hulp Nederland uit Andijk heeft zaterdag 27 december ruim 1500 kilo kleding, dekens en schoeisel ingezameld. Ook werden 45 dozen voedsel voor Oost-Europa en zuidelijke Afrika samengesteld.

De inzameling vond plaats in Voorburg-Leidschendam, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Zoetermeer en Den Haag-zuid. Ook kwam er 237,75 euro aan financiele giften binnen. Deze gaan voor de helft naar de transportkosten voor het vervoer van de gesorteerdekleding en het voedsel naar Oost-Europa en de andere helft gaat naar het jaarproject van de werkgroep; het opzetten van familiebedrijfjes in Moldavie.

Vrijwilligers in Leidschendam en Voorburg sorteerden op deze dag de kleding uit op dames, heren, kinder en baby kleding,schoeisel,dekens, beddengoed en overige kleding dat weer werd onderverdeeld in zomer en winter. Deze kleding gaat in speciale zakken en wordt rechtstreeks verstuurd naar noodhulp en sociale projecten van Dorcas in Oost-Europa en Afrika.

Het voedsel wordt gesorteerd in pakketten en deze gaan deze winter nog richting de allerarmsten in o.a. Moldavie,Roemenie,Rusland, de Oekraine en Albanie. Naast voedsel en kleding werden er ook gebruikte mobieltjes, gebruikte postzegels, breiwol brillen, verband en incontinentiemateriaal afgeven.

De volgende inzameling wordt gehouden op zaterdag 18 april. Meer info: www.dorcaskledingactie.nl.

Klik hier voor meer foto's

Uit de krant