Overheden in beroep tegen besluit banki

vr 19 dec 2008, 16:52 Actueel

Pijnacker - Gedupeerde overheden hebben vrijdag beroep ingesteld tegen het Koninklijk Besluit van het kabinet, dat het onmogelijk maakt een deel van hun vorderingen op de IJslandse bank Landsbanki terug te halen.

Dat maakten de overheden, waaronder de provincie Noord-Holland, vrijdag bekend. Zij vinden dat het besluit onrechtmatig is, dat hun grondrecht is geschonden en dat ze er schade door lijden.

Beslag leggen

De gedupeerde overheden hebben voor in totaal ongeveer 200 miljoen euro aan deposito's uitstaan bij Landsbanki. Na het bekend worden van de problemen in IJsland lieten ze met succes beslag leggen op bezittingen van de bank. Door het gewraakte besluit kunnen ze die niet te gelde maken.

Versneld

De partijen hebben de Raad van State gevraagd het beroep versneld te behandelen, omdat ze over enkele maanden een nieuwe begroting moeten opstellen.

De overheden die in de kwestie samenwerken zijn de provincie Noord-Holland, de gemeenten Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Asten, Dordrecht, Goes, Graafstroom, Naarden, Opmeer, Pijnacker-Nootdorp, Texel, Veere, Zundert, de Drechtsteden, en het Waterschap Roer en Overmaas.

Bron: overheidsmanagement.nl

Gedupeerde overheden bundelen krachten

Uit de krant