Gratis opruimzakken voor vuurwerk

vr 19 dec 2008, 11:31 Actueel

Pijnacker - Ondanks de wankele positie van wethouder Ben de Vries gaan de officiële handelingen en werkzaamheden van deze VVD-wethouder gewoon door.

Zo overhandigde hij gisteren in het gemeentekantoor de eerste opruimzakken voor vuurwerkafval aan vuurwerkverkopers Ed en Jeroen Verbakel van Verbakel Vuurwerk en Peter Bronkhorst en Marcel van Leijenhorst van de Nootdorpse Vuurwerkhal.

De wegen en de pleinen zien er nu nog schoon uit, maar na oud en nieuw is dat natuurlijk anders. De gemeente draagt de nodige zorg voor een enorme schoonmaak, maar zegt De Vries: “Het zou fijn zijn als de inwoners zelf ook een handje helpen.” Om alle vuurwerkfanaten op weg te helpen delen de Vuurwerkhal en Verbakel in samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp dit jaar speciale opvallende vuilniszakken uit.

Een schoon dorp is niet alleen een prettig gezicht, maar zoals bekend gebeuren er veel ongelukken wanneer vuurwerk dat niet is afgegaan bijvoorbeeld door kinderen wordt gevonden. Voor ieders veiligheid is het dus noodzakelijk dat vuurwerkafval zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Kortom: het direct opruimen van vuurwerk voorkomt ongelukken en geeft een schonere aanblik van uw straat.

Veegmachines

De gemeente Pijnacker-Nootdorp helpt ook mee om het aantal slachtoffers te beperken. Op vrijdag 2 januari 2009 wordt gestart met het schoonmaken van de winkelcentra. De gemeente zal deze dag veegmachines gebruiken om de restanten van het vuurwerk op te ruimen.

Uit de krant