“Raadhuisplein is voetgangersgebied”

Actueel 67 keer gelezen

Pijnacker - Een doorn in het oog voor winkelend publiek, maar bovenal gevaarlijk. Scheurende busjes over het Raadhuisplein die goederen of pakketjes afleveren. Regelmatig worden er lantaarnpalen uit de grond gereden. Donderdag viel er wederom één met een harde klap op de grond.

Aan de Oostlaan is de officiële laad- en losplaats voor leveranciers, maar daar wordt zelden gebruik van gemaakt. Ook staan daar vaak langdurig auto’s geparkeerd. De snelste route naar de winkels is over het plein. Het levert vaak gevaarlijke situaties op.

Mag er überhaupt met een voertuig over het plein gereden worden? Wij vroegen het de gemeente Pijnacker. “Het Raadhuisplein is officieel een voetgangersgebied, waar fietsen ook is toegestaan. Dit betekent dat er officieel geen auto's of vrachtauto's mogen rijden. Dat er op het plein geladen en gelost wordt is ons bekend. Dit heeft onze volle aandacht. We zullen in overleg met betrokkenen, zoals de winkeliersvereniging, bekijken hoe we hier op de korte en langere termijn zo goed mogelijk mee om kunnen gaan”, aldus de gemeente in een reactie vandaag.

Op Telstar Online leeft de ‘busjesdiscussie’ ook. Zo schijft ‘Ernstig’: “Het plein gewoon volledig afzetten met paaltjes is de beste oplossing. Want ze rijden zo nu en dan als idioten op en neer.” “Inderdaad het is wachten op ongelukken met kinderen, zeker de bodediensten rijden hier als gekken”, schrijft een plaatselijk ondernemer op ons forum.

Vrachtwagen ramt lantaarnpaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant