Speeltoestellen voor Vliet en Burgh

Actueel 87 keer gelezen

Nootdorp/Voorburg - De jaarlijkse opbrengst van het tweedehands Boekenkeldertje in Nootdorp is ook dit jaar weer besteed aan het jeugdhuis Vliet en Burgh in Voorburg.

Al jarenlang doneert het Boekenkeldertje in natura een bijdrage aan het Voorburgse jeugdhuis van het Leger des Heils aan het Oosteinde. Dit jaar waren het enkele stevige speeltoestellen voor een van de groepen. Initiatiefnemer van het Boekenkeldertje in de Nootdorpse Dorpsstraat is Ron Labordus. Op iedere zaterdag kunnen mensen in de kelder van Galerie Nootdorp bij hem terecht voor enerzijds het brengen van boeken en anderzijds het kopen van goede, aantrekkelijke tweede handsboeken.

Vanaf de start ongeveer vijf jaar geleden is het Leger des Heils en met name jeugdhuis Vliet en Burgh het goede doel geweest. Dit jaar was de wens van enkele leidinggevenden in het jeugdhuis om wat kleiner buitenspeelwerk te hebben voor één van de groepen. Ron Labordus legde contact met specialist Eibe voor de professionele materialen en met GroenRijk De Wilskracht voor een deel van de aanleg. En zo werden op donderdag jongstleden een kleine survivalbaan, doelpalen en een duikelrek geplaatst. En dat alles in een flinke bak met speciaal valzand. Toen de kinderen uit school kwamen, namen ze uiteraard dolenthousiast ‘hun eigen’ speeltuintje in gebruik. Voor Ron Labordus hadden ze een bedankboekwerk met schitterende tekeningen gemaakt. In voorgaande jaren doneerde Het Boekenkeldertje aan het Voorburgse Jeugdhuis onder andere fietsen voor de leiding en de kinderen, buitenspeelgoed, creatieve materialen en lees- en prentenboeken. Meer informatie over het Boekenkeldertje, dat ook nog enkele kleinere andere doelen ondersteunt, via tel. 015 3108081.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant