Logo telstar-online.nl
Ook mobieltjes zijn welkom bij Dorcas.
Ook mobieltjes zijn welkom bij Dorcas.

Voedselactie Pijnacker voor Oost-Europa

  •   keer gelezen   Actueel

De werkgroep Dorcas Hulp Delft en Haaglanden, houdt op zaterdag d.v. 29 december in Delft en Pijnacker-Nootdorp.

De laatste inzameling van 2007 van voedsel voor de allerarmsten in Oost-Europa en Zuidelijk Afrika. In Delft is de aktie weer naast IKEA Delft van 9.00 tot 14.00 uur en in Pijnacker bij Transportbedrijf Weerheim aan de Nootdorpseweg van 10.00 tot 12.00 uur. Weerheim vindt men naast het Politiebureau. Ook kleding is welkom.

Gevraagd worden de volgende levensmiddelen: droge soep, droge kruidenmix,Brinta liga, theebisquit, blik limonadesiroop, zonnebloemolie,groente in blik, blik bruine of witte bonen, vruchten in blik, rijst, cacao, suiker, vruchtenthee, macaroni, spaghetti, jam, kaarsen, tandenborstels, en tandpasta.

Deze actie wordt net als vorig jaar weer samen gedaan met de Voedselbank Delft. Heeft men dus nog extra levensmiddelen over, kan de Voedselbank dit goed gebruiken voor mensen die van weinig moeten rondkomen rond kerst en nieuwjaar. Voedsel en drank producten moeten minstens nog een half jaar houdbaar zijn! Ook kerstpakketten zijn welkom.

Naast voedsel kan men ook goede kleding, dekens en schoeisel brengen. Ook gebruikte mobieltjes, rolstoelen, krukken en looprekken, brillen, breiwol, verband- en incontinentiemateriaal zijn welkom. Geld mag men geven voor de transportkosten van het voedsel of voor het jaarproject van de werkgroep; een water en sanitatieproject voor het aanleggen van 30 waterputten en 1000 toiletten voor 30.000 mensen in het Shashoge district in Ethiopië. Financiële giften mag men ook storten op rek.3134.64.588 van de Rabobank in Delft onder vermelding van: Voedselactie 2007.

Het ingezamelde voedsel voor Dorcas gaat naar de allerarmsten in b.v. Roemenie, Albanië, Rusland en de Oekraïne. Veel ouderen, zieken en gehandicapten profiteren niet van de groeiende economie in Oost-Europa en moeten soms leven van 100 euro in de maand of minder. Veel levensmiddelen zijn in Oost-Europa tegenwoordig bijna net zo duur als in Nederland. Van dit bedrag moet men dan ook nog de huur, gas, water en licht van betalen. Veel ouderen laten zich in de winter afsluiten van gas, water of licht om geld uit te sparen voor het kopen van voedsel.

Voor meer informatie kan men bellen met Wim van Dorp van de werkgroep Dorcas Hulp Delft en Haaglanden, 070-415 10 13 / 06-485 25 932 of mailen naar info@dorcashulpdelft.nl of kijk op www.nationalevoedselactie.nl of op www.dorcashulpdelft.nl en www.voedselbankdelft.nl

De werkgroep Dorcas Hulp Delft en Haaglanden is een onderdeel van Dorcas Hulp Nederland in Andijk en is een chr. interkerkelijke hulp en ontwikkelingsorganisatie. Zij geeft sinds 1980 noodhulp,sociale hulp,structurele hulp en financiële adoptie in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika en werkt aan ruim 200 projecten in 18 landen. De werkgroep is actief in deze regio sinds 1990. Dorcas heeft sinds 1998 het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving in Amsterdam voor verantwoorde fondsenwerving en besteding www.cbf.nl en heeft sinds 2007 het ISO 9001-2000 certificaat

Meer berichten