Logo telstar-online.nl
Cheyenne krijgt de zaal helemaal los in Pijnacker.
Cheyenne krijgt de zaal helemaal los in Pijnacker.

Popzangeres Cheyenne uit Berkel

  •   keer gelezen   Actueel

Berkel - Haar wens is om Sociaal Pedagogisch Medewerker te worden en dan voornamelijk met verstandelijk gehandicapten te gaan werken. Een nog grotere wens is om ooit een beroemd zangeres te worden, maar voorlopig zingt ze in de uren na schooltijd de sterren van de hemel. Cheyenne den Heijer uit Berkel treedt al regelmatig op. Het is haar lust en haar leven.

Ze heeft het niet van een vreemde, in dit geval twee “vreemden”: haar ouders. Zowel vader(basgitarist) als moeder(zangeres) zat geruime tijd in een band. Dan is het eigenlijk vanzelfsprekend dat dochterlief af en toe mee gaat naar een repetitie-avond en dan blijkt dat ze ook een zangtalent heeft. Vanaf haar 4e jaar zingt Cheyenne al. Ze woonde eerst in Den Haag en kwam op haar zevende naar Berkel en Rodenrijs.

Haar eerste echte optreden was bij haar Oma in het bejaardencentrum. “Ik zong daar allemaal liedjes van het TV-programma Kinderen voor Kinderen”, vertelt ze. Uiteraard gaf ze zich op voor het Vara Kindersongfestival. In 2001 eindigde ze als tweede van Zuid-Holland! Langzamerhand kreeg ze, naarmate ze wat ouder werd, belangstelling voor de rock- en popmuziek. Haar eerste deelname aan een talentenjacht was in Eetcafé Ome Ab in haar eigen Berkel. "Ik was toen 12 jaar. Op mijn 13e kwam ik, via mijn vader, in een band. Helaas ging deze vorig jaar uit elkaar."

Nu ze inmiddels 16 jaar is heeft ze regelmatig optredens. Met name in Pijnacker. “Mijn laatste optreden was onlangs in café Abbey Road, dat ieder jaar ook het Prunus Pop organiseert en waarschijnlijk kan ik binnenkort in sociëteit De Kelder optreden.” Ze zingt met een muziekband. “Een eigen band is wel leuk, maar dan moet je vaak met elkaar repeteren en daar heb ik nu geen tijd voor vanwege mijn studie. Met de muziekband weet ik precies wat er komt en kan ik de nummers thuis instuderen.” Ze beschikt over ongeveer 2000 nummers en zingt daarvan zo’n 30 stuks op een avond. “Mijn ouders gaan altijd met me mee.”

Filmpje

Hoewel ze heel goed zingt, heeft ze nooit zangles gehad. “Mijn moeder geeft wel adviezen hoe ik mijn stem moet gebruiken”, zegt ze. “Misschien neem ik later nog eens zangles.” Overigens vindt ze het moeilijk om in Nederland door te breken als bekende zangeres. Nuchter als ze is wil ze daarom eerst haar studie afmaken om een basis te hebben, mocht het in de toekomst niet lukken als zangeres. “En het omgaan met verstandelijk gehandicapten spreekt mij zeer aan, dus zal ik daar ook later mijn vreugde in hebben.”Waar moeten we aan denken qua zang?

“Ik heb een wat krachtige rauwe stem. Het gaat een beetje in de richting van Tina Turner. Ook ben ik een grote fan van Anouk. Toch heb ik wel mijn eigen zangstijl ontwikkeld en wil beslist niet gaan imiteren.” Cheyenne heeft zelf ook een aantal teksten geschreven en is nu in contact gekomen met een muzikant uit Bleiswijk die de muziek voor haar schrijft. “Teksten schrijven doe ik liever zelf, want dan kan ik er meer mijn hele gevoel in leggen. Je weet dan waar je over zingt.”

Meer berichten